Νέα εργαλεία διαχείρισης του χρόνου που ξοδεύετε σε Facebook και Instagram

Δυνατότητα υπενθυμίσεων αν τον ξεπεράσετε
02 Αυγούστου 2018 08:57
Νέα εργαλεία διαχείρισης του χρόνου που ξοδεύετε σε Facebook και Instagram

Το Facebook και το Instagram προσφέρουν πλέον εργαλεία παρακολούθησης του χρόνου που ξοδεύετε στις εφαρμογές αυτές και μαζί δίνουν τη δυνατότητα υπενθύμισης αν ξεπεράσετε το χρόνο που ορίσατε, καθώς και περιορισμό των ειδοποιήσεων. Θα βρείτε τις νέες ρυθμίσεις στο “Your Activity” στο Instagram και στο “Your Time on Facebook” στο Facebook.

Εκεί θα μπορείτε να δείτε το μέσο όρο χρήσης της συγκεκριμένης εφαρμογής στη συσκευή, αλλά και το συνολικό χρόνο που περνάτε κάθε μέρα σε αυτή. Η υπενθύμιση θα είναι μία ειδοποίηση η οποία θα καταφθάνει όταν θα ξεπεράσετε τα λεπτά χρήσης που θα ορίσετε μέσα στη μέρα. Ίσως το πιο ενδιαφέρον είναι η δυνατότητα σίγασης των ειδοποιήσεων σε Facebook και Instagram για συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Το Facebook ισχυρίζεται πως η ανάπτυξη αυτών των εργαλείων δεν είναι τυχαία και πως έγινε σε συνεργασία με κορυφαίους ειδικούς του τομέα της ψυχικής υγείας, ακαδημαϊκούς και οργανισμούς, ενώ λήφθηκαν σοβαρά υπόψη η έρευνα που έχει κάνει το ίδιο το Facebook, καθώς και το feedback των χρηστών.