Η Samsung δημιούργησε μία άθραυστη OLED οθόνη [VIDEO]

Πέρασε τις δοκιμές επίσημου φορέα
26 Ιουλίου 2018 07:08
Η Samsung δημιούργησε μία άθραυστη OLED οθόνη [VIDEO]

Το αδύναμο σημείο των περισσότερων smartphones σήμερα είναι η οθόνη τους. Όσο όμορφο και να είναι ένα τηλέφωνο, η καθημερινή χρήση επιβάλει μία θήκη αλλιώς αυξάνεται το ρίσκο να σπάσει η οθόνη από κάποια πτώση. Εταιρίες όπως η Corning έχουν αναπτύξει με τα χρόνια ανθεκτικά γυαλιά τα οποία μπορούν να αντέξουν περιορισμένο αριθμό πτώσεων από μικρό ύψος, αλλά κανείς δεν εγγυάται τίποτα. Ωστόσο η Samsung πιστεύει πως έχει την απάντηση και με κάθε περηφάνεια ανακοινώνει τη νέα “άθραυστη” OLED οθόνη της η οποία μάλιστα πέρασε τις δοκιμές του Underwriters Laboratories, ενός επίσημου φορέα πιστοποίησης του τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ.

Επομένως ο όρος “άθραυστη” δεν είναι κάποια μάρκετινγκ ονομασία αλλά μία που έχει αποδειχθεί από τις δοκιμές του UL. Μπορεί λοιπόν να αντέχει 26 συνεχόμενες πτώσεις του 1.2 μέτρων, σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -32 έως 71 βαθμούς Κελσίου, με την οθόνη να συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά χωρίς ζημιές από χτυπήματα μπροστά ή στις άκρες. Η Samsung είναι λίγο αόριστη στον τρόπο με τον οποίο πέτυχε αυτό το αποτέλεσμα, αναφέρει όμως πως χρησιμοποιεί ένα ενισχυμένο πλαστικό πλαίσιο.

Στο video που έδωσε στη δημοσιότητα φαίνεται ένα ελαφρύ πλαστικό κάλυμμα το οποίο επιβιώνει από πολλαπλά χτυπήματα με  σφυρί. Η αντοχή του προέρχεται από τον ελαστικό σχεδιασμό του. Είμαστε λοιπόν κοντά σε πραγματικά άθραυστα τηλέφωνα; Η Samsung δεν αναφέρει πότε θα φέρει την οθόνη αυτή στην αγορά, αποκαλύπτει όμως πως θα χρησιμοποιηθεί σε τηλέφωνα, αυτοκίνητα, κονσόλες gaming, tablets και κινητές στρατιωτικές συσκευές.

Tags: