Το Facebook πατάει επιτέλους το πόδι του στην Κίνα

Μέσω θυγατρικής
25 Ιουλίου 2018 08:41
Το Facebook πατάει επιτέλους το πόδι του στην Κίνα

Το Facebook είναι μία από τις πολλές online υπηρεσίες που είναι απαγορευμένες στην Κίνα. Η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου έχει αποκλείσει το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο του κόσμου από το 2009 και ο Zuckerberg δεν έχει σταματήσει να προσπαθεί να αποκτήσει και πάλι πρόσβαση στην Κίνα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη επιτυχία.

Τώρα όμως το Facebook κατάφερε να εξασφαλίσει άδεια για να ανοίξει γραφεία στη χώρα τα οποία θα χρησιμοποιούνται από τη θυγατρική του (αξίας $30 εκατομμυρίων) η οποία ονομάζεται Facebook Technology (Hangzhou) και όπως αποκαλύπτει η ονομασία θα έχει έδρα την ομώνυμη πόλη. Να σημειώσουμε πως στην Hangzhou στεγάζονται επίσης και τα γραφεία της Alibaba. Ο σκοπός αυτής της θυγατρικής θα είναι “να υποστηρίξει Κινέζους developers και start-up εταιρίες", σύμφωνα με δηλώσεις του Facebook.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων η οποία θα κάνει επενδύσεις και θα προσφέρει υποστήριξη σε τοπικές  επιχειρήσεις, παρόμοια με άλλα hubs που διατηρεί το Facebook σε Ινδία, Νότια Κορέα, Γαλλία και Βραζιλία. Μπορεί τα νέα λοιπόν να μην είναι τόσο ενθουσιώδη για την πλατφόρμα όπως η δυνατότητα χρήσης της στην Κίνα, σίγουρα όμως αποτελεί ένα βήμα προς την είσοδο της εταιρίας στην πολυπληθή χώρα.