Το YouTube πληρώνει διασημότητες για να μη μεταφερθούν στο IGTV;

Αυξάνεται η πίεση
25 Ιουλίου 2018 07:52
Το YouTube πληρώνει διασημότητες για να μη μεταφερθούν στο IGTV;

Το YouTube από τη δημιουργία του θεωρείται η κυρίαρχη πλατφόρμα online video. Η άνοδος των streaming υπηρεσιών έχει απειλήσει την παντοδυναμία του, το δυνατό χαρτί του YouTube όμως ήταν ανέκαθεν οι creators. Τώρα φαίνεται πως το YouTube νιώθει στο σβέρκο του την ανάσα του Instagram TV το οποίο απειλεί να “κλέψει” τους influencers και τους YouTubers.

Το IGTV έφερε τα βίντεο μακράς διαρκείας στην πλατφόρμα του Instagram και σύμφωνα με αναφορά του Business Insider, το YouTube ανησυχεί πως θα χάσει μεγάλους creators. Για αυτόν το λόγο προσφέρει επταψήφια ποσά σε μεγάλα αστέρια του για να παραμείνουν στην πλατφόρμα παράγοντας περιεχόμενο.

Το YouTube απάντησε σε αυτήν την αναφορά λέγοντας:

Δεν έχουμε καμία νέα δραστηριότητα σε ενέργεια. Πάντα επενδύαμε στην επιτυχία των creator μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για να διασφαλίσουμε πως θα έχουν μία καλή εμπειρία και για να μπορούν να συνεχίσουν να αναπτύσσονται και να βρίσκουν ευκαιρίες στο YouTube.

Όντως, το YouTube έχει συνεργαστεί και στο παρελθόν με creators, προωθώντας  νέες υπηρεσίες ή original σειρές με αυτούς. Ωστόσο, δεν μπορεί να λάβει αψήφιστα το IGTV αν λάβει κανείς υπόψη πως το Instagram έχει 500 εκατομμύρια καθημερινά ενεργούς χρήστες και τη χρηματοδότηση και τους πόρους του Facebook.

Εσείς τι πιστεύετε; Μπορεί το Instagram να απειλήσει την παντοδυναμία του YouTube;

Tags: