Ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία

Όταν τα ρεκόρ πλούτου έχουν επίπεδα
24 Ιουλίου 2018 07:24
Ο Jeff Bezos είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία

Ο Jeff Bezos έχει υπάρξει παροδικά ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ξεπερνώντας τον Bill Gates, κυρίως σε περιόδους που η Amazon είχε μαζικά κέρδη, όπως η Black Friday ή άλλου τύπου προωθήσεις. Ωστόσο ζώντας στη σημερινή κοινωνία, τα ρεκόρ πλούτου έχουν επίπεδα και ο Bezos έρχεται να σπάσει ένα ακόμα, αφού έγινε ο πλουσιότερος άνθρωπος στη σύγχρονη ιστορία.

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, έναν καθημερινό οδηγό που κατατάσσει δισεκατομμυριούχους, για ένα πρωινό ο Bezos άξιζε πάνω από $150 δισεκατομμύρια, κάτι που τον έκανε τον πλουσιότερο άνθρωπο στη σύγχρονη ιστορία. Το ρεκόρ λαμβάνει υπόψη τον πληθωρισμό από τότε που τη θέση είχε κατακτήσει ο Bill Gates το 1999 με $100 δισεκατομμύρια και μεταφράζεται σε $149 δις σήμερα.

Έκτοτε η αξία του Bezos εκτιμάται στα $145 δις, με τη μάχη Bezos-Gates για τη θέση του πλουσιότερου ανθρώπου να καταντά βαρετή. Φαίνεται όμως πως ο Bezos θα είναι αυτός που θα βγει νικητής, αφού ο Gates χαρίζει αρκετή από την περιουσία του σε φιλανθρωπίες, ενώ ο Bezos έκανε την πρώτη του συνεισφορά μόλις φέτος.