Ακτιβιστές κατακλύζουν τα αποτελέσματα του Google Search στη λέξη "ηλίθιος" με τον Trump

Πρωτοφανής διαμαρτυρία
21 Ιουλίου 2018 07:15
Ακτιβιστές κατακλύζουν τα αποτελέσματα του Google Search στη λέξη

Μέχρι και την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, αν πληκτρολογήσετε στην αναζήτηση εικόνων της Google τη λέξη “idiot”, η οθόνη σας θα κατακλυστεί από εικόνες του Προέδρου των ΗΠΑ, Donald Trump. Αυτήν την πρωτοφανή μέθοδο διαμαρτυρίας διάλεξαν online ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τις πολιτικές του Trump σχετικά με τους παράνομους μετανάστες και τα μέλη της LGBTQ κοινότητας.

Ο τρόπος που το καταφέρνουν είναι να εκμεταλλεύονται τον αλγόριθμο της Google, συνδέοντας τη λέξη με τη φωτογραφία, πολλές φορές κάνοντας upvote σε posts που περιέχουν φωτογραφία του Trump η οποία συνοδεύεται από τη λέξη “ηλίθιος”.

Όσο για το πώς συνδέθηκε το όνομα του Trump με το χαρακτηρισμό, όλα ξεκίνησαν από την επιλογή Βρετανών διαδηλωτών, οι οποίοι έφεραν το τραγούδι "American Idiot” των Green Day στο νούμερο ένα των charts κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Trump στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Google δεν μπορεί να επέμβει ανοιχτά για να αλλάξει τα αποτελέσματα αναζήτησης, καθώς και η δική της πολιτική σε προσβλητικά αποτελέσματα αναζήτησης δεν είναι ακόμα ξεκάθαρη, αφήνοντάς την ευάλωτη σε τακτικές όπως μαζικό upvoting και άλλες μορφές μη-οργανικής προώθησης.