Η κάθαρση του Twitter και οι επιπτώσεις της 

Ποιοι έχασαν τους περισσότερους ακόλουθους

Η κάθαρση του Twitter και οι επιπτώσεις της

Την περασμένη εβδομάδα στην πλατφόρμα του Twitter ήρθε μία κάθαρση η οποία ετοιμαζόταν εδώ και πολύ καιρό. Το #TwitterPurge όπως ονομάστηκε, ήταν η διαγραφή εκατομμυρίων λογαριασμών οι οποίοι θεωρούνταν “ανενεργοί”. Λογαριασμοί δηλαδή ανθρώπων που είχαν σταματήσει να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα ή – ίσως ακόμα περισσότεροι - λογαριασμοί που δεν ανήκαν σε πραγματικούς ανθρώπους, τα λεγόμενα bots.

Τα bots ήταν υπεύθυνα για τον πονοκέφαλο του Twitter με κλήσεις για κατάθεση από τη Γερουσία των ΗΠΑ, αφού έπαιξαν σημαντικό ρόλο στη διάδοση ψευδών ειδήσεων κατά τη διάρκεια των αμερικανικών εκλογών του 2016 και όχι μόνο. Αν και σε καμία περίπτωση τα bots δεν καταπολεμούνται με ένα μόνο “purge”, οι επιπτώσεις της εκκαθάρισης ήταν πραγματικές στους followers διάσημων λογαριασμών, που συμπεριλαμβάνουν πολιτικούς, celebrity, influencers, εταιρίες και άλλους.

Ίσως ο μεγαλύτερος χαμένος από την εκκαθάριση να ήταν το ίδιο το Twitter, το οποίο έχασε το 12% των ακολούθων του το οποίο μεταφράζεται σε 7.700.000 followers. Celebrities όπως οι Tyrese, Lindsay Lohan και Amanda Bynes έχασαν εκατοντάδες χιλιάδες followers, ενώ άλλοι όπως η Chloe Kardashian, η Kris Jenner, η Courtney Kardashian και η Kim Kardashian δε δέχθηκαν τόσο μεγάλο πλήγμα, αφού έχασαν μόνο το 2-3% των ακολούθων τους. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ, Barack Obama ο οποίος αν και έχασε 3 εκατομμύρια ακολούθους, αυτοί αποτελούσαν μόλις το 2.8% των followers του . Hillary Clinton, Logan Paul και Apple δεν έχασαν σχεδόν καθόλου ακολούθους ποσοστιαία.

1 comment(s)