Οι πωλήσεις υπολογιστών αυξάνονται μετά από 6 χρόνια 

Τα νούμερα ωστόσο δεν εντυπωσιάζουν

Οι πωλήσεις υπολογιστών αυξάνονται μετά από 6 χρόνια

Τη στιγμή που τα smartphones βρίσκονται σε κάθε τσέπη και χέρι πλέον, ο κόσμος έχει όλο και λιγότερη ανάγκη ανάγκη από ένα σταθερό υπολογιστή, για αυτό και η βιομηχανία των PC δεν είχε γνωρίσει μεγάλη οικονομική άνθιση εδώ και καιρό. Όμως για πρώτη φορά από το πρώτο τρίμηνο του 2012 βίωσε ανάπτυξη από χρονιά σε χρονιά. Η ερευνητική φίρμα Gartner αποκάλυψε πως οι αποστολές PC για το δεύτερο τρίμηνο έφτασαν τα 62.1 εκατομμύρια, αύξηση της τάξεως του 1.4% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Όμως τα νούμερα αφορούν τις αποστολές σε αποθήκες καταστημάτων και όχι τις πωλήσεις απευθείας σε καταναλωτές. Η αύξηση προήλθε κυρίως από τον επαγγελματικό τομέα, τη στιγμή που ο καταναλωτικός είχε μια αμυδρή αύξηση. Η Gartner είπε πως οι καταναλωτές σήμερα βασίζονται στα κινητά τους για καθημερινές δραστηριότητες όπως διαχείριση τραπεζικών λογαριασμών και αγορές. Επίσης προειδοποίησε πως η ζήτηση από επιχειρήσεις θα μειωθεί μόλις περάσει και η περίοδος αντικατάστασης των παλιών συστημάτων με νέα που χρησιμοποιούν Windows 10.

Μια άλλη έρευνα από την IDC αυτήν την φορά έδειξε μεγαλύτερη ετήσια αύξηση που έφτασε το 2.7%, επισημαίνοντας και αυτή πως μεγαλύτερος παράγοντας ήταν οι επιχειρήσεις. Ένας άλλος παράγοντας αύξησης των αποστολών ήταν και η πτώση των τιμών των καρτών γραφικών.

0 σχολια