Χιλιάδες μηχανικοί εργάζονται στο αυτοκίνητο της Apple

Νέα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας
17 Ιουλίου 2018 04:15
Χιλιάδες μηχανικοί εργάζονται στο αυτοκίνητο της Apple

Μπορεί η Apple να μη θέλει να το παραδεχθεί επίσημα αλλά η εταιρία φαίνεται να επενδύει σημαντικούς πόρους στην ανάπτυξη του δικού της αυτοκινήτου. Το εντυπωσιακό όμως ίσως να μην είναι το γεγονός καθεαυτό αλλά ο τρόπος που το μάθαμε. Το FBI συνέλαβε έναν πρώην υπάλληλο της Apple ο οποίος εργαζόταν στο τμήμα σχεδίασης αυτόνομων οχημάτων και προσπαθούσε να πουλήσει ιδιοκτησιακές πληροφορίες της Apple σε μια ανταγωνίστρια κινεζική εταιρία. Τα εν λόγω έγγραφα ανέφεραν μεταξύ άλλων και τον αριθμό των υπαλλήλων που ασχολούνται με το project.

Δεν υπάρχει αμφιβολία για τον σκοπό του Xiaolang Zhang. Ο Zhang προσλήφθηκε στην Apple στις 7 Δεκεμβρίου 2015 για να εργαστεί σε ένα project ανάπτυξης λογισμικού και εξαρτημάτων για αυτόνομα οχήματα. - Eric Proudfoot FBI Special Agent

Από τα έγγραφα μαθαίνουμε πως περίπου 5.000 από τους συνολικά 135.000 υπάλληλους της Apple εργάζονται επάνω στο project, από τους οποίους οι 2.700 έχουν πρόσβαση στη βάση δεδομένων της εταιρίας. Οι προσλήψεις σε αυτό το τμήμα της Apple ξεκίνησαν να αυξάνονται μετά το 2015 όπου τότε απαριθμούσε μόνο 1000 υπαλλήλους. Παρά τα νέα στοιχεία ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν η Apple θέλει ακόμη να φτιάξει το δικό της όχημα ή μια πλατφόρμα που θα πουλάει στους κατασκευαστές αυτοκινήτων.