Νέο εργαλείο του YouTube σας επιτρέπει να αναφέρετε κλεμμένα videos

Αρκεί να έχετε πάνω από 100.000 συνδρομητές
12 Ιουλίου 2018 06:34
Νέο εργαλείο του YouTube σας επιτρέπει να αναφέρετε κλεμμένα videos

Οι αλγόριθμοι του YouTube ψάχνουν συνεχώς εκατομμύρια videos για να βρουν αυτά που παραβιάζουν τους κανόνες της κοινότητας ή τα πνευματικά δικαιώματα. Μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του 2017, η Google αφαίρεσε 8.3 εκατομμύρια videos για αυτούς τους λόγους, ωστόσο το Content ID σύστημα που χρησιμοποιεί για να αναφέρει τα videos με copyrights έχει να αναβαθμιστεί από το 2013.

Τώρα η εταιρία εισάγει ένα νέο εργαλείο που ονομάζει Copyright Match, το οποίο επιτρέπει την αναφορά videos τα οποία έχουν περιεχόμενο από άλλους δημιουργούς. Το νέο εργαλείο βρίσκεται σε beta εδώ και ένα χρόνο και θα διατεθεί την επόμενη εβδομάδα επίσημα για τα YouTube κανάλια με πάνω από 100.000 subscribers. Ένα Copyright τμήμα θα εμφανιστεί στο μενού αριστερά στο YouTube Studio και ένα Matches tab θα δείχνει όμοια videos με αυτά του δημιουργού που αναγνώρισε το εργαλείο. Έπειτα, οι δημιουργοί θα μπορούν να  στείλουν μήνυμα στο κανάλι ζητώντας την αφαίρεση του video ή μπορεί να αποφασίσουν να μην αναλάβουν δράση και να το βάλουν στο Archive.

Το YouTube υπενθυμίζει στους δημιουργούς πως μόνο επειδή θα βρούνε παρόμοια videos με τα δικά τους σε αυτή την καρτέλα, αυτό δε σημαίνει απαραίτητα πως υπάρχει παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων και μπορεί να υπάγεται σε σωστή χρήση ή σωστή αναφορά ή παρόμοια  εξαίρεση σε αξίωση πνευματικών δικαιωμάτων και να επιτρέπεται η χρήση του video.