Exodus | Το blockchain τηλέφωνο της HTC κυκλοφορεί σύντομα

Αναμένεται να βρεθεί στα ηλεκτρονικά ράφια το χειμώνα του τρέχοντος έτους
11 Ιουλίου 2018 08:20
Exodus | Το blockchain τηλέφωνο της HTC κυκλοφορεί σύντομα

Το Μάιο του έτους, η HTC παρουσίασε τα σχέδια της για τη δημιουργία ενός blockchain κινητού τηλεφώνου, ικανού να φέρει εις πέρας έναν άθλο που πολλοί δοκίμασαν στο παρελθόν, αλλά κανείς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει μέχρι και σήμερα. Λόγος φυσικά για τη συσκευή που ακούσει στο όνομα Exodus και το στόχο της να απεκεντροποιηθεί από κάθε κοινή / δημόσια αρχή, είτε αυτή ονομάζεται ψηφιακό κατάστημα εφαρμογών (βλ. Play Store, App Store, κ.α.), είτε έχει να κάνει με τοπικά αποθηκευμένα προσωπικά δεδομένα (βλ. Face Scanning, Photos, Passwords, κ.α.), είτε με κάτι περισσότερο γενικευμένο - όπως το διαδίκτυο στην πληρότητα του. Φαίνεται λοιπόν πως το πόνημα της εταιρίας βαίνει καλώς, αφού όλα δείχνουν πως μια επικείμενη κυκλοφορία εντός του τρίτου τριμήνου του έτους - όπως διαφημίζει εδώ και μερικές ώρες - είναι κάτι καθόλα απτό.

Το διαφημιστικό banner στην ιστοσελίδα του που βρίσκεται εδώ και λίγες ημέρες online αναγράφει "The first cold wallet phone with key recovery." με τη φράση "Early access available in Q3" να ακολουθεί. Ο εν λόγω ιστότοπος δέχεται για την ώρα εγγραφές, όπου - όπως φανταζόμαστε - θα παρέχουν στους ενδιαφερομένους χρήστες / καταναλωτές πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Exodus, αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του. Παράλληλα, η HTC ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την CryptoKitties: "το μεγαλύτερο παιχνίδι που φτιάχτηκε ποτέ με βάσει την τεχνολογία blockchain". Πρόκειται για μια εφαρμογή ψυχαγωγίας που κάνει χρήση της τεχνολογίας για να δημιουργήσει μοναδικά, ψηφιακά πλάσματα όπου οι χρήστες δύνανται να μεγαλώσουν ή να ανταλλάξουν, με δισεκατομμύρια πιθανούς σχεδιασμούς.

Περισσότερα στη σημερινή παρουσίαση της HTC στο συνέδριο Rise, που λαμβάνει χώρα στο Hong Kong για τέσσερις ημέρες του Ιουλίου κάθε χρόνο. Το μικρόφωνο θα παραλάβει ο Phil Chen ο οποίος επέστρεψε στην εταιρία ως CCO (abbr. Chief Crypto Officer) και διευθύνων του τμήματος που αφορά το Exodus.