Το Apple Music ξεπέρασε σε χρήστες το Spotify;

Όσον αφορά την επί πληρωμή κατηγορία αυτών στην Αμερική
10 Ιουλίου 2018 04:15
Το Apple Music ξεπέρασε σε χρήστες το Spotify;

Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή, η μεγαλύτερη με διαφορά πλατφόρμα streaming μουσικής δεν είναι άλλη από το Spotify, με την υπηρεσία της Apple να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με περίπου 25 εκατομμύρια χρήστες λιγότερους. Αν και η διαφορά ακούγεται χαοτική, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια εξαιρετική πορεία, δεδομένου του ότι καμία άλλη εταιρία του χώρου - ακόμη και η Google - δεν κατάφερε να πλησιάσει τόσο κοντά το γίγαντα που είναι πλέον το Spotify. Για την ακρίβεια, τα νούμερα των αποτελεσμάτων δείχνουν τόσο ευεργετικά, όπου πλήθος βιαστικών αναλυτών δε δίστασαν να παρουσιάσουν τα - κάπως υπερβολικά - αποτελέσματα των ερευνών τους, τα οποία ήθελαν την Apple Music πλατφόρμα να ξεπερνά σε χρήστες το Spotify, ακόμη και εντός του τρέχοντος καλοκαιριού.

Προς έκπληξη αρκετών, φαίνεται πως η Apple τα κατάφερε ήδη. Σύμφωνα με αναφορά του Digital Music News: "το Apple Music κατάφερε να ξεπεράσει το Spotify". Όχι δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια εκρηκτική αύξηση των χρηστών του, αλλά για την επισφράγιση τρόπον τινά της ξέφρενης πορείας της επιτυχίας που γνωρίζει στην Αμερικάνικη αγορά. Η εν λόγω αναφορά αντικατοπτρίζει φυσικά μόνο τους επί πληρωμή εγγεγραμμένους χρήστες των δύο υπηρεσιών, αφού η πρόταση της Apple δε φέρει κάποιο δωρεάν μοντέλο με διαφημίσεις όπως κάνει ο ανταγωνισμός. Σύμφωνα με την ίδια, οι δύο πλατφόρμες αγγίζουν έκαστες τους περίπου 20 εκατομμύρια επί πληρωμή εγγεγραμμένους χρήστες στην Αμερική, με το Apple Music να προπορεύεται τελικά κατά ένα - ίσως θεωρητικό για την ώρα - μικροσκοπικό ποσοστό. Προσθέτοντας βέβαια στην εξίσωση και τους δωρεάν χρήστες, η πρώτη βρίσκεται χιλιόμετρα μπροστά του ανταγωνισμού για μερικούς εκατομμύρια λογαριασμούς.

Για λόγους διατήρησης της ανωνυμίας τους, οι πηγές αρνήθηκαν να μοιραστούν τους αριθμούς για τους οποίους γίνεται λόγος, κάτι που ίσως να προκαλεί μια μεγαλύτερη σκεπτικότητα γύρω από το θέμα. Αν οι φήμες βγουν αληθινές παραταύτα, δε θα αργήσουμε να δούμε κάποια επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας. Εσείς ποιας υπηρεσίας streaming μουσικής είστε χρήστης;