Smart προσθετικός αστράγαλος δίνει νέα έννοια στην ισορροπία

Νέα εποχή στα προσθετικά πόδια
30 Ιουνίου 2018 06:30
Smart προσθετικός αστράγαλος δίνει νέα έννοια στην ισορροπία

Ένα από τα κύρια μειονεκτήματα των προσθετικών μελών είναι μη εύκαμπτη και προσαρμόσιμη φύση τους. Για παράδειγμα, ενώ οπτικά τα προσθετικά μέλη μπορεί να μην ξεχωρίζουν στο μάτι, η χρήση τους γίνεται άμεσα αντιληπτή από κάποιον παρατηρητή. Αυτό θέλει να αλλάξει η εταιρία Vanderbilt η οποία δημιούργησε ένα προσθετικό πόδι με “έξυπνο” αστράγαλο, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί σε ανισόπεδες επιφάνειες.

Οι επιτρεπόμενες κινήσεις του μοιάζουν πολύ με αυτές ενός ανθρώπινου ποδιού/αστραγάλου, δίνοντας άνεση στην ανάβαση σκάλας, ανηφόρας και γενικότερα στην κίνηση σε ανισόπεδες επιφάνειες.

Έχω δοκιμάσει υδραυλικούς αστραγάλους που δεν είχαν μικροεπεξεργαστές και ήταν άγαρμποι, βαριοί και βασανιστικοί για ένα δραστήριο άνθρωπο. Αυτό δεν είναι έτσι. – Mike Sasser, δοκιμαστής προσθετικών συσκευών

Ο έξυπνος προσθετικός αστράγαλος είναι στα αρχικά στάδια ανάπτυξης και λειτουργεί ακόμα παίρνοντας ενέργεια από καλώδια. Κάτι που σημαίνει πως δεν έτοιμο για εμπορικό προϊόν σε πραγματικές συνθήκες. Ωστόσο υπόσχεται να αλλάξει την ποιότητα ζωής αυτών που το χρειάζονται τα επόμενα χρόνια.