Το Instagram Lite είναι γεγονός 

Ελαφρύτερη έκδοση με περιορισμένα χαρακτηριστικά

Το Instagram Lite είναι γεγονός

Πολλές εφαρμογές έχουν διαθέσει Lite εκδόσεις, που συνήθως απευθύνονται στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι πολίτες των οποίων έχουν ως επί των πλείστων low-end συσκευές και δίκτυα με περιορισμένη συνδεσιμότητα. Το Instagram είναι η νέα εφαρμογή που διαθέτει μια πιο ελαφριά έκδοση.

Το Instagram Lite έχει διατεθεί ήδη στο Play Store, με αθόρυβο σχετικά τρόπο, ενώ στην περιγραφή της εφαρμογής διαβάζουμε πως “το Instagram Lite είναι μικρό, επιτρέποντάς σας να εξοικονομήσετε χώρο στο τηλέφωνό σας και να το κατεβάσετε γρήγορα”.

Η κανονική εφαρμογή του Instagram έχει μέγεθος 32MB και περιλαμβάνει δυνατότητες όπως Direct μηνύματα, βιντεοκλήσεις, IGTV και άλλα. Το Instagram Lite είναι μόλις 573 kilobyte σε μέγεθος και φέρει μόνο τα βασικά χαρακτηριστικά, όπως να αναρτάτε εικόνες με φίλτρα στο feed αλλά και στα Stories, διαθέτει την Explore καρτέλα, αλλά δε διαθέτει τη δυνατότητα μηνυμάτων, video chat ή ακόμα και τη δυνατότητα ανάρτησης videos.

Το Instagram Lite βρίσκεται προς το παρόν σε δοκιμαστική φάση και θα γίνει διαθέσιμο ευρέως αργότερα μέσα στη χρονιά, ενώ αναμένεται να προστεθεί η δυνατότητα ανάρτησης video και μηνυμάτων.

0 comment(s)