Τέλος στη δικαστική διαμάχη μεταξύ των Apple και Samsung

Κρατούσε χρόνια αυτή η κολόνια
29 Ιουνίου 2018 05:00
Τέλος στη δικαστική διαμάχη μεταξύ των Apple και Samsung

Ο δικαστικός κυκεώνας μεταξύ των Apple και Samsung κρατάει από το 2011, όταν η Apple μήνυσε τη Samsung για παραβίαση πατεντών με τα Android τηλέφωνα και ενώ φέτος η κατάσταση έδειχνε να εντείνεται με εκθετικούς ρυθμούς - έχοντας χάσει κυριολεκτικά κάθε έλεγχο - η υπόθεση πήρε νέα τροπή, κάνοντας στροφή 180 μοιρών. Δίχως να το περιμένει κανείς, και οι δύο εταιρείες φαίνεται να απομακρύνονται από τα δικαστικά έδρανα, αποσύροντας τις μεταξύ τους μηνύσεις. Τόσο ο κορεατικο\ός κολοσσός, όσο και η αμερικάνικη φίρμα έχουν σύμφωνα με τις αναφορές καταθέσει αίτηση στο Βόρειο Επαρχιακό Δικαστήριο της Καλιφόρνιας, στο οποίο συμφώνησαν έχοντας έρθει σε κάποιου είδους συμβιβασμό, να εγκαταλείψουν παντελώς την αγωγή που έχει ο ένας εναντίον του άλλου.

Plaintiff Apple Inc. and Defendants Samsung Electronics Co., Ltd., Samsung Electronics America, Inc., and Samsung Telecommunications America, LLC would like to inform the Court that they have agreed to drop and settle their remaining claims and counterclaims in this matter. - Αναγραφή του εν λόγω κειμένου

Αν και καμία εκ των δύο δεν έκανε αναφορά στο λόγο που κρύβεται πίσω από αυτήν τους τη συμφωνία, η όλη πράξη συνάδει απίστευτα με προηγούμενες αναφορές που ήθελαν τη Samsung να προσπαθεί να αναλάβει την παραγωγή του A13 chip της Apple.