Τελικά το Google Duplex δεν ήταν ψεύτικο 

Η ΑΙ μπορεί όντως να ακούγεται επικίνδυνα ανθρώπινη

Τελικά το Google Duplex δεν ήταν ψεύτικο

Όταν η Google παρουσίασε το demo της Duplex τεχνολογίας της πολλοί έμειναν εκστασιασμένοι με την τεχνολογία και πολλοί ήταν δύσπιστοι πιστεύοντας πως κάτι τέτοιο απείχε πολύ ακόμη από το να γίνει πραγματικότητα. Άλλοι πίστεψαν ότι πρόκειται απλά για το όραμα της Google για το πως θα ήθελε να γίνει η assistant στο μέλλον, και όχι για τις τωρινές ικανότητές της.

Τώρα αποδείχθηκε ότι η Google Duplex είναι ικανή για όλα αυτά, χωρίς να πρόκειται για κάποια απάτη. Η Google για την επίδειξη ενός live demo νοίκιασε ένα ταϊλανδέζικο εστιατόριο και ζήτησε από τους δημοσιογράφους να κάνουν τους εστιάτορες και να δεχθούν κρατήσεις από την Duplex. Κατά την διάρκεια της επίδειξης όλοι είχαν μείνει εκστασιασμένοι από το πόσο ανθρώπινη ήταν η ομιλία της Duplex. Κάποιοι δημοσιογράφοι είπαν χαρακτηριστικά την φράση “Believe the hype”.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το τηλέφωνο που χρησιμοποιήθηκε ήταν αυτό του εστιατορίου κάτι που δίνει περισσότερη αξιοπιστία στην επίδειξη. Συνολικά η τεχνολογία κατάφερε να δουλέψει σχεδόν αψεγάδιαστα, ωστόσο η Google εργάζεται επάνω στην τελειοποίηση της.

1 σχολιο(α)