To Face ID της Vivo έχει 10 φορές περισσότερες κουκίδες από το iPhone X

Μπορεί να διακρίνει αντικείμενα μέχρι και τρία μέτρα μακριά
28 Ιουνίου 2018 04:00
To Face ID της Vivo έχει 10 φορές περισσότερες κουκίδες από το iPhone X

Το τελευταίο διάστημα η Vivo βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων που αφορούν τις νέες τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν στα τηλέφωνα του μέλλοντος. Από αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων ενσωματωμένες μέσα στην οθόνη της συσκευής μέχρι πραγματικά bezel-less τηλέφωνα με pop-up κάμερες, η εταιρία με τον έναν ή τον άλλον τρόπο κατάφερε να είναι από τα πρώτα ονόματα που εφάρμοσαν τις τεχνολογίες στα τηλέφωνά τους.

Τώρα η εταιρία ανακοίνωσε ένα νέο τεχνολογικό της κατόρθωμα: Ένα σύστημα 3D σκαναρίσματος που θα χρησιμοποιεί 300.000 κουκίδες στον πρόσωπο του χρήστη. Συγκριτικά είναι 10 φορές περισσότερες από το iPhone που χρησιμοποιεί 30.000 κουκίδες για την αναγνώριση ενός προσώπου και θεωρείται από τα πλέον ασφαλή συστήματα.

Ο αισθητήρας θα βρίσκεται δίπλα από την selfie κάμερα και θα λειτουργεί στέλνοντας ένα παλμό φωτός μετρώντας το χρόνο που χρειάζεται αυτός ο παλμός να γυρίσει πίσω στον αισθητήρα. Η Vivo λέει πως μπορεί να γίνει μια 3D χαρτογράφηση μέχρι και σε τρία μέτρα απόσταση. Η τεχνολογία ονομάζεται TOF (time of flight).

Συνδυάζοντας την TOF 3D Sensing Technology μαζί με τεχνητή νοημοσύνη θα συνεχίσουμε να εξερευνούμε νέες πιθανότητες για ένα καλύτερο μέλλον. - Alex Feng senior executive στην Vivo