Αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι Ολυμπιακοί του Τόκιο

Το μεγάλο στοίχημα των διοργανωτών
26 Ιουνίου 2018 07:04
Αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας οι Ολυμπιακοί του Τόκιο

Οι Ιάπωνες παίρνουν πολύ σοβαρά το ρόλο του διοργανωτή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 στο Τόκιο και θέλουν να σιγουρευτούν πως πέρα από άψογη οργάνωση, οι αγώνες θα έχουν και ένα θετικό αντίκτυπο. Έτσι, η Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε να τελέσει τους αγώνες χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στέλνοντας έτσι ένα ηχηρό μήνυμα στον υπόλοιπο πλανήτη.

Συγκεκριμένα η επιτροπή δήλωσε πως όλος ο ηλεκτρισμός που θα χρησιμοποιηθεί στα στάδια, το Ολυμπιακό Χωριό και τα κέντρα Τύπου για τους 2020 Tokyo Olympics θα προέλθει από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με σκοπό να προωθηθεί η απεξάρτηση από τον άνθρακα. Επιπλέον, θα χρησιμοποιηθούν υπηρεσίες βραχυπρόθεσμης και  μακροπρόθεσμης ενοικίασης, έτσι ώστε το 99% των αγαθών που θα χρησιμοποιηθούν για τους αγώνες να είναι ανακυκλώσιμα ή να μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν.

Μία τέτοια προσπάθεια δεν έχει προηγούμενο για ένα event τέτοιου μεγέθους, αλλά η επιτροπή είναι σίγουρη πως μπορεί να τα καταφέρει, αγοράζοντας ανανεώσιμη ενέργεια από εταιρίες ηλεκτρισμού και εγκαθιστώντας ηλιακά πάνελ. Τέλος, θα συνεχιστεί και η παράδοση που θέλει τα μετάλλια να δημιουργούνται από μέταλλα τα οποία προέρχονται από ανακυκλώσιμα smartphones και ηλεκτρονικές συσκευές.