Τελικά η ασφάλεια των iPhone δεν παρακάμπτεται τόσο εύκολα

Είχαν διαδοθεί φήμες για νέο τρόπο ξεκλειδώματος της συσκευής
25 Ιουνίου 2018 04:15
Τελικά η ασφάλεια των iPhone δεν παρακάμπτεται τόσο εύκολα

Σύμφωνα με μια αναφορά, ο ερευνητής ασφαλείας Matthew Hickey ανακάλυψε ένα νέο τρόπο να παρακάμψει τα συστήματα ασφαλείας του iOS. Ο Hickey ισχυρίζεται ότι η νέα του τακτική δουλεύει σίγουρα μέχρι και το iOS 11.3. Η Apple από την μεριά της βγήκε και διέψευσε το όλο γεγονός.

Ο τρόπος με τον οποίο ο Hickey θα αποκτούσε πρόσβαση σε μια iOS συσκευή είναι στέλνοντας σε αυτήν όλους τους πιθανούς κωδικούς από 0000 μέχρι και 9999 ταυτόχρονα. Αυτό θα είχε σαν αποτέλεσμα το λογισμικό να προσπαθήσει να υπολογίσει όλον αυτόν τον όγκο δεδομένων. Έτσι θα απέτρεπε την συσκευή από το να διαγράψει τα περιεχόμενά της όπως συμβαίνει κανονικά μετά από 10 λανθασμένες προσπάθειες.

 

Όπως και να έχει ο συγκεκριμένος τρόπος θα καταστεί άχρηστος σε λίγο καιρό όταν το USB Restricted Mode κυκλοφορήσει. Σκοπός του θα είναι να κλειδώνει το Lightning port της συσκευής αν δεν έχει ξεκλειδωθεί μέσα στην τελευταία ώρα. Οπότε όσοι είστε κάτοχοι ενός τηλεφώνου της Apple δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για τα δεδομένα που υπάρχουν μέσα στη συσκευή σας.