H Adobe χρησιμοποιεί machine learning για να αναγνωρίζει επεξεργασμένες εικόνες

Άλλη μια ενδιαφέρουσα εφαρμογή της ΑΙ
23 Ιουνίου 2018 03:15
H Adobe χρησιμοποιεί machine learning για να αναγνωρίζει επεξεργασμένες εικόνες

Οι ειδικοί ανά τον κόσμο ανησυχούν όλο και περισσότερο για τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που κάνουν ακόμη ευκολότερη την επεξεργασία εικόνας και βίντεο. Αυτό που κάνει ακόμη πιο επικίνδυνη την κατάσταση είναι η ικανότητα των κοινωνικών δικτύων να μεταδίδουν απίστευτα γρήγορα πληροφορίες και περιεχόμενο χωρίς κάποιο fact-checking. Κάποια από αυτά τα εργαλεία αναπτύσσονται από την ίδια την Adobe, ωστόσο η εταιρία εργάζεται ταυτόχρονα σε ένα τρόπο να αναγνωρίζει αυτόματα τις επεξεργασμένες εικόνες και βίντεο.

Η εταιρία έδειξε μέρος της δουλειάς της στο CVPR computer vision conference, η διαδικασία αναγνώρισης επεξεργασμένων εικόνων και βίντεο που γίνονται από ανθρώπους μπορεί να αυτοματοποιηθεί και να γίνει γρηγορότερα. Η έρευνα δεν είναι κάποια καινοτομία στο πεδίο και δεν είναι ακόμη διαθέσιμη σαν προϊόν, αλλά είναι ευχάριστο να βλέπουμε την Αdobe, ένα όνομα συνώνυμο με την επεξεργασία εικόνας, να δείχνει ενδιαφέρον στον τομέα.

Ένα στέλεχος της εταιρίας είπε πως πρόκειται για ένα ερευνητικό έργο σε πρώιμο στάδιο, αλλά στο μέλλον η εταιρία θέλει να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη τεχνολογίας που θα βοηθάει στην παρατήρηση και επαλήθευση της αυθεντικότητας των ψηφιακών μέσων.