Η Αλγερία "κλείνει" το internet εν μέσω σχολικών εξετάσεων

Για να αποκλείσει την αντιγραφή
22 Ιουνίου 2018 06:47
Η Αλγερία

Η Αλγερία ίσως να παίρνει λίγο πιο σοβαρά τις σχολικές εξετάσεις από όσο πρέπει, αφού σύμφωνα με το BBC, απέκλεισε την πρόσβαση στο internet σε ολόκληρη τη χώρα, τόσο το mobile, όσο και τις επίγειες γραμμές. Το internet στην Αλγερία λοιπόν, κυριολεκτικά κλείνει κάθε φορά για μία ώρα πριν να αρχίσει κάθε σχολική εξέταση σε εθνικό επίπεδο και αυτή η πολιτική θα διαρκέσει μέχρι και τις 25 Ιουνίου, ως το τέλος δηλαδή της εξεταστικής περιόδου.

Με αυτόν τον τρόπο η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει την αντιγραφή κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά το φιάσκο των εξετάσεων του 2016, όταν και τα θέματα διέρρευσαν online πριν και κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. Πέρυσι η κυβέρνηση ζήτησε από τους παρόχους να περιορίσουν την πρόσβαση στα social media κατά την περίοδο των εξετάσεων, αλλά χωρίς αποτέλεσμα, έτσι φέτος πήρε τα πράγματα στα χέρια της.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, μαθητές και καθηγητές απαγορεύεται να φέρνουν μαζί τους οποιαδήποτε συσκευή με σύνδεση στο internet, ενώ υπάρχουν και ανιχνευτές μετάλλων στις εισόδους. Η ασφάλεια στις τοποθεσίες εκτύπωσης των θεμάτων έχει αυξηθεί, ενώ έχουν τοποθετηθεί και συσκευές μπλοκαρίσματος καμερών και κινητών τηλεφώνων (jammers).