Η ψηφιακή βοηθός της Amazon έρχεται στα ξενοδοχεία

Γνωρίστε την Alexa for Hospitality
21 Ιουνίου 2018 05:00
Η ψηφιακή βοηθός της Amazon έρχεται στα ξενοδοχεία

Όσο περισσότερο αρχίζουμε να βασίζουμε τη διεκπεραίωση πτυχών της καθημερινότητάς μας στις διάφορες ψηφιακές βοηθούς, τόσο δυσκολότερος γίνεται ο αποχωρισμός μας από αυτές. Αυτός είναι και ένας από τους πάμπολλους λόγους που ώθησαν την Amazon στο να δημιουργήσει την Alexa for Hospitality, ελληνιστί: την έκδοση της γνωστής ψηφιακής βοηθού της εταιρίας, αυτή τη φορά όχι για το σπίτι, αλλά για τα ξενοδοχεία. Πρόκειται για ένα άκρως στοχευμένο πόνημα και όχι για κάποιο τρίτο project που έτυχε να πάρει πνοή, αφού μεταξύ των εταίρων που θα λάβουν μέρος κατά την έναρξη αλλά και διεξαγωγή της εν λόγω πρωτοβουλίας συναντάμε μια από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες ξενοδοχειακές αλυσίδες, εκείνη της Marriott.

Αν και δεν έχει γίνει πλήρως ξεκάθαρο το ποίες θα είναι τελικά οι δυνατότητες της "νέας" Alexa (υπό τη στέγη κάποιου δωματίου ξενοδοχείου), δεν είναι δύσκολο να υποθέσουμε πως θα πρόκειται μάλλον για κάποιο επιπρόσθετο πακέτο εντολών, κομμένο και ραμμένο για τις ανάγκες του χώρου. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για παράδειγμα να αντλήσουν πλήθος πληροφοριών σχετικές τόσο με το ξενοδοχείο καθεαυτό, όσο και με τη διαμονή τους, όπως οι αθλητικές (ή άλλες) δραστηριότητες που προσφέρει, καθώς και οι ώρες όπου αυτές είναι διαθέσιμες στους διαμένοντες. Χρησιμοποιώντας τίποτα περισσότερο από τη φωνή τους θα μπορούν να αυξομειώσουν το θερμοστάτη, να ορίσουν την ώρα που θα ήθελαν να γίνουν οι καθαριότητες του δωματίου τους, μέχρι το να παραγγείλουν φαγητό ή ποτό από το εσωτερικό εστιατόριο και μπαρ, ό,τι ειδάλλως θα έκαναν τηλεφωνικώς. Όλα αυτά με την εγκατάσταση των Echo, Echo Plus και Echo Dot σε κομβικά σημεία των δωματίων.

Για την ώρα η είσοδος ξενοδοχείων στο πρόγραμμα της Amazon λειτουργεί αποκλειστικά με προσκλήσεις, άγνωστο παραμένει επομένως το ποίες μονάδες θα δούμε να ακολουθούν τους ερχόμενους μήνες. Όπως επιβεβαιώνουν τα Marriott Hotels, η συγκεκριμένη εμπειρία θα έρθει σε επιλεγμένα ομώνυμα ακίνητα, καθώς και στα ακόλουθα συμπλέγματα αυτό το καλοκαίρι: Westin Hotels & Resorts, St. Regis Hotels & Resorts, Aloft Hotels και Autograph Collection Hotels.