Μετάβαση στο περιεχόμενο

ή
|

Νέος εδώ;

Έχεις λογαριασμό;

Επαναφορά κωδικού

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε σύνδεσμο επαναφοράς

Θυμάστε τον κωδικό σας;

Εύρεση ονόματος χρήστη

Εισάγετε το email σας και θα σας στείλουμε το όνομα χρήστη

Θυμάστε το όνομα χρήστη σας;

Η τεχνητή νοημοσύνη που εξειδικεύεται στα debate

To Project Debater της IBM θα σας αλλάξει άποψη

Δημήτρης Γκέρδης
Δημήτρης Γκέρδης

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Αποθήκευση σε λίστα

Δεν υπάρχουν λίστες ακόμα

0/10 λίστες

Η τεχνητή νοημοσύνη που εξειδικεύεται στα debate

Η IBM έκανε την Δευτέρα την πρώτη δημόσια επίδειξη του Project Debater, μια τεχνητή νοημοσύνη που εξειδικεύεται στα debate και μπορεί να αναπαράγει πειστικά επιχειρήματα επάνω σε κάθε θέμα, ακόμη και σε κάτι στο οποίο δεν έχει εκπαιδευτεί.

Το Project Debater αναμετρήθηκε με τους δύο καλύτερους debaters στον κόσμο, τον πρωταθλητή στον τομέα Noa Ovadia και τον Dan Zafrir. Ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε 4 λεπτά για να κάνει μια αρχική δήλωση, άλλα τέσσερα λεπτά για να αντικρούσει τα επιχειρήματα του άλλου και τέλος μια κατακλείδα 2 λεπτών. Αξίζει να σημειώσουμε πως ούτε ο υπολογιστής ούτε και ο ανθρώπινος παράγοντας γνώριζαν το θέμα που θα διαγωνιζόντουσαν.

Advertisement

Τελικά οι άνθρωποι κατάφεραν να νικήσουν τον υπολογιστή και στις δύο αναμετρήσεις, ωστόσο στην κατηγορία “knowledge enrichment”, η τεχνητή νοημοσύνη κατάφερνε πάντα να σκοράρει πολύ περισσότερο. Κατά την διάρκεια της ακρόασης από το κοινό τουλάχιστον 9 άτομα άλλαξαν την γνώμη τους για το θέμα αφού άκουσαν την άποψη της ΑΙ.

Ο Arvind Krishna Research Director της IBM, είπε πως η τεχνητή νοημοσύνη έκανε μεγάλα βήματα τα τελευταία χρόνια. Πριν δύο χρόνια μπορούσε να κάνει μόνο μία ή δύο καλές προτάσεις, μέχρι τα τέλη του περασμένου έτους όμως ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει σε ένα διάλογο.

Ακολουθήστε το Unboxholics στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα για τεχνολογία, videogames, ταινίες και σειρές. Ακολουθήστε το Unboxholics σε Facebook, Twitter, Instagram, Spotify και TikTok.