Σαμποτάζ στην Tesla από υπάλληλό της

Αιχμές του Musk ότι δούλευε για πετρελαϊκές εταιρίες
19 Ιουνίου 2018 18:32
Σαμποτάζ στην Tesla από υπάλληλό της

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ο Elon Musk έστειλε ένα e-mail σε όλους τους εργαζόμενους της Tesla λέγοντας πως πιάστηκε ένας υπάλληλος να κάνει καταστροφικό σαμποτάζ στην εταιρία. Ο εν λόγω υπάλληλος βρέθηκε να έχει κάνει άμεσες αλλαγές στον κώδικα του κατασκευαστικού συστήματος της Tesla. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο υπάλληλος που προέβη σε αυτές τις πράξεις έστειλε μια τεράστια ποσότητα ευαίσθητων δεδομένων σε τρίτους.

Ο υπάλληλος ανακρίθηκε από την Tesla, ενώ ο Musk συνεχίζει να εξερευνά το ενδεχόμενο να εργαζόταν σε συνεργασία με άλλους. Πιο συγκεκριμένα πιστεύει πως συμφέροντα από την Wall Street, πετρελαϊκές εταιρίες και μια πληθώρα εταιριών με ντιζελοκίνητα αυτοκίνητα θα μπορούσαν να ευθύνονται για το σαμποτάζ. Μάλιστα, είπε πως αφού προτίθενται να εξαπατήσουν τον κόσμο με τις εκπομπές ρύπων, ίσως να είναι σε θέση να κάνουν και άλλα πράγματα. Ο υπάλληλος-σαμποτέρ ισχυρίστηκε πώς ό,τι έκανε το έκανε επειδή δεν πήρε την προαγωγή που ζητούσε εδώ και καιρό.

Το επόμενο πρωί υπήρξε ένα ακόμη e-mail του Musk προς τους υπαλλήλους του λέγοντάς τους να επαγρυπνούν για όποιον θέλει να βλάψει την εταιρία. Ο λόγος που υπήρξε το δεύτερο e-mail είναι εξαιτίας μιας ανεξήγητης φωτιάς που ξέσπασε στη γραμμή παραγωγής.