Οι φήμες ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος από την Apple φουντώνουν ξανά

Με την πρόσληψη της γνωστής Jaime Waydo
19 Ιουνίου 2018 07:49
Οι φήμες ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος από την Apple φουντώνουν ξανά

Οι φήμες που ήθελαν την Apple να εισέρχεται στη βιομηχανία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων έχουν καιρό τώρα κοπάσει, αφού ύστερα της τελευταίας διαρροής δεν υπήρξε καμία ενέργεια που να επιβεβαιώνει τρόπον τινά την κατεύθυνση του συγκεκριμένου εγχειρήματος. Μια πρόσφατη όμως "μεταγραφή" έρχεται να αναζωπυρώσει τη φλόγα για τα καλά, ρίχνοντας λίγο φως στο μυστήριο που διακατέχει το εν λόγω τμήμα της εταιρίας. Λόγος για την Jaime Waydo, μία αρχιμηχανικό στο επάγγελμα, που βρέθηκε προηγουμένως να εργάζεται σε δύο εξαιρετικής αναγνωρισιμότητας και απολύτως σχετικές εταιρίες.

Σε συνέντευξη που έδωσαν πρώην συνεργάτες της στον Τύπο, μίλησαν για εκείνη ως ένα "πραγματικό εργαλείο," για την επιχείρηση, με την ίδια να έχει εργαστεί τόσο στον τομέα ασφαλείας των πρωτοτύπων οχημάτων της Waymo (ειδικά, έπειτα της διεξαγωγής των πρώτων δοκιμαστικών διαδρομών στο Φοίνιξ της Αριζόνα), όσο και την ανάπτυξη ενός εκ των αρειανών rover της NASA. Άγνωστη παραμένει η θέση που θα αναλάβει η Waydo, δεδομένου του ότι ακόμη δεν γνωρίζουμε το πραγματικό πλάνο της Apple. Παρά τη χρηματική υπεροχή της εταιρίας (βλ. Fortune 500 - #1), η εισαγωγή της στην αυτοκινητοβιομηχανία όχι μόνο αποτελεί ένα δύσκολο προς διεκπεραίωση άθλο (ελέω του υπερκορεσμού της αγοράς), αλλά ενδέχεται να αποβεί μέχρι και μοιραία για το μέλλον της, σε περίπτωση κάποιου λάθος επιχειρηματικού χειρισμού.

Ίσως η εξ' ολοκλήρου ανάπτυξη ενός οχήματος να μην αποτελεί παρά ένα όνειρο θερινής νυκτός για τους fans της Apple και η ίδια να περιορίζεται απλά σε κάποια ιδιόκτητη τεχνολογία με σκοπό τη μισθωτή αδειοδότησή της. Όπως και να έχει, μέχρι να γίνει κάποια επίσημη ανακοίνωση δια στόματος Tim Cook, δεν έχουμε παρά να περιμένουμε.