Lenovo ThinkPad P52: Ένα φορητό κτήνος με Xeon επεξεργαστή και Quadro GPU

Συνθέσεις με 128GB μνήμης και 6TB αποθηκευτικού χώρου
16 Ιουνίου 2018 07:02
Lenovo ThinkPad P52:  Ένα φορητό κτήνος με Xeon επεξεργαστή και Quadro GPU

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής της φετινής NXT BLD εκδήλωσης του περιοδικού AEC, η Lenovo έδωσε το παρών για να παρουσιάσει τη νέα της προσθήκη στη σειρά φορητών υπολογιστικών συστημάτων, ThinkPad P. Ο λόγος για το ThinkPad P52, ένα φορητό workstation εξαιρετικών επιδόσεων, αφού σχεδιάστηκε με σκοπό την ικανοποιήσει των αναγκών ακόμη και των πιο απαιτητικών εργασιών του σήμερα, όπως το 3D-rendering, το επαγγελματικό video-editing, τη δημιουργία περιεχομένου AR/VR, καθώς και τις εξομοιώσεις τεχνικής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης. Όλα αυτά είναι δυνατά γιατί κάτω από το καπό του χτυπάει η καρδιά των πιο top-tier επιλογών της αγοράς - ένας έξι πυρήνων Xeon επεξεργαστής από την Intel, και μια Quadro κάρτα γραφικών από την Nvidia.

Μεταξύ των χαρακτηριστικών του ξεχωρίζει η δυνατότητα επιλογής ενός high-end 10-bit 4K πάνελ με τη δυνατότητα απεικόνισης του 100% του Adobe RGB χρωματικού εύρους, και φωτεινότητας που αγγίζει τα 400nits. Αν ακόμη και αυτό δεν σας είναι αρκετό όμως, το ThinkPad P52 έχει τη λύση, αφού οι δύο θύρες Thunderbolt που ενσωματώνει επιτρέπουν την απροβλημάτιστη τροφοδότηση μέχρι και ενός 8K εξωτερικού monitor. Στα υπόλοιπα τώρα (κατά την παραμετροποίηση του προϊόντος στο στάδιο αγοράς), ο χρήστης δύναται να προσθέσει έως και 6TB συνολικού αποθηκευτικού χώρου, αλλά και 128GB DDR4 μνήμης, αγγίζοντας σε μέγιστη κατανάλωση όχι περισσότερα από 170W. Αξιοσημείωτη ακόμη είναι η ενσωμάτωση μιας Fibocom 4G LTE (Cat 9) κάρτας δικτύου, συνάμα της Intel 9560 802.11ac, η οποία προσφέρει παράλληλα τεχνολογία Bluetooth 5.0. Ακολουθούν τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναλυτικά:

Αν και η Lenovo δεν προέβη σε κάποια αναφορά σχετικά με το τιμολογιακό εύρος του ThinkPad P52, θα έχουμε σίγουρα κάποια ενημέρωση λίαν συντόμως, αφού η κυκλοφορία τους έχει οριστεί για το τέλος του τρέχοντος μήνα. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ.