Η Samsung αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο στην Apple 

Ζητά επαναληπτική δίκη για τη μείωση του ποσού

Η Samsung αρνείται να πληρώσει το πρόστιμο στην Apple

Ξεκίνησε ως μια απλή κόντρα μεταξύ δύο εταιριών, εξελίχθηκε στη δίκη του αιώνα (με την πρώτη να ζητά αποζημίωση ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων), και έληξε με το ποσό να ορίζεται στα "μόλις" $539 εκατομμύρια δολάρια (εις βάρος της δεύτερης). Λόγος φυσικά για τη δικαστική διαμάχη μεταξύ των Apple και Samsung, όπου για ακόμη μια φορά δείχνει να μην έχει τέλος. Παρότι το δικαστήριο απεφάνθη ενοχή στο πρόσωπο της Samsung, προσάπτοντας της πρόστιμο ύψους μισού εκατομμυρίου, η ίδια φαίνεται να αρνείται την αποπληρωμή του χρέος της - ίσως γιατί αυτή συνεπάγεται ταυτόχρονα και με παραδοχή της ενοχής.

Σύμφωνα με αναφορά του CNET, η Samsung δεν έχει σκοπό να δεχτεί την ετυμηγορία, ζητώντας παράλληλα για επανεκδίκαση. Η εταιρία επέβαλε μεταδικαστική αίτηση στο αμερικάνικο περιφερειακό δικαστήριο του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια, ζητώντας από αυτό είτε την απόρριψη της απόφασης, είτε την επανάληψη της υπόθεσης. Ο Κορεάτικος κολοσσός θεωρεί "υπερβολικό" το ποσό, αφού - όπως ισχυρίζεται - τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη δίκη "δεν μπορούν να υποστηρίξουν μια ετυμηγορία μεγαλύτερη των $29 εκατομμυρίων,".

Κανένας λογικός δικαστής δεν θα μπορούσε να βρει οποιοδήποτε από τα κατοχυρωμένα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple, να εφαρμόζεται σε ολόκληρα τα κινητά μας - Απόσπασμα της κίνησης που κατέθεσε η Samsung.

Άγνωστη παραμένει για την ώρα η τροπή της όλης κατάστασης, με τις δύο εταιρίες να μην δείχνουν σημάδια υποχώρησης.

1 comment(s)