Το νέο watchOS 5 έρχεται με walkie-talkie χαρακτηριστικά

Η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση
06 Ιουνίου 2018 03:35
Το νέο watchOS 5 έρχεται με walkie-talkie χαρακτηριστικά

Στην WWDC 2018 η Apple παρουσίασε και την επόμενη έκδοση του smartwatch λογισμικού της. To νέο watchOS 5 επικεντρώνεται σε νέα fitness χαρακτηριστικά, αλλά και σε μερικά νέα χαρακτηριστικά επικοινωνίας.

Συγκεκριμένα, το highlight της παρουσίασης ήταν το Walkie-Talkie χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει την επικοινωνία μέσω φωνής απλά με ένα tap στην οθόνη, προσφέροντας άμεσο και γρήγορο τρόπο επικοινωνίας με φίλους οπουδήποτε και αν βρίσκονται στον πλανήτη, μέσω Wi-Fi ή δεδομένων κινητής τηλεφωνίας.

Στο fitness τομέα η Apple εισάγει το Activity Competitions για να προσφέρει ένα κίνητρο στους δραστήριους χρήστες της να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, κλείνοντας τα Activity Rings τους. Το νέο Auto-Workout Detection χαρακτηριστικό ανιχνεύει αυτόματα την άσκηση, ενώ έχουν προστεθεί 12 νέοι τύποι άσκησης μεταξύ των οποίων η πεζοπορία αλλά και πιο στατικές όπως η Yoga.

Τέλος, προστίθεται η δυνατότητα να ακούσετε Podcasts από το Apple Watch, ενώ υπάρχουν βελτιώσεις στο Siri watch face. Το watchOS 5 θα διατεθεί στους χρήστες αυτό το φθινόπωρο.