Ο Web-Player του Apple Music παίζει πλέον ολόκληρα κομμάτια

Ένα ακόμη βήμα αντεπίθεσης στο γίγαντα που είναι το Spotify
05 Ιουνίου 2018 04:00
Ο Web-Player του Apple Music παίζει πλέον ολόκληρα κομμάτια

Μέχρι πρότινος, η χρήση της music-streaming υπηρεσίας της Apple γινόταν κατ' αποκλειστικότητα μέσω της εφαρμογής iTunes στα MacOS και Windows (ή της ομώνυμης Apple Music στα iOS και Android). Αυτό σημαίνει πως η προσβασιμότητα περιοριζόταν σε εκείνους που διέθεταν (και ήθελαν να χρησιμοποιήσουν) κάποια "σύγχρονη" κινητή συσκευή, ή κάποιον προσωπικό υπολογιστή (συμβατού λειτουργικού συστήματος) με το πρόγραμμα της Apple εγκατεστημένο. Ο ανταγωνισμός από την άλλη βρισκόταν ένα τεράστιο βήμα μπροστά, αφού προσέφερε δυνατότητα σύνδεσης στην πλατφόρμα του διαμέσου της πιο 'OS agnostic' μεθόδου: του Web Browser.

Χρήστης του Reddit λοιπόν ανακάλυψε εχθές το πρωί στοιχεία που θέλουν την Apple να εργάζεται και αυτή σε κάποιου είδους εφάμιλλη πρόταση προσβασιμότητας. Παραταύτα, δεν έχουμε να κάνουμε με κάποια πλήρης web-player εμπειρία, αφού οι χρήστες δεν έχουν - ακόμη τουλάχιστον - βασικές δυνατότητες, όπως η αναζήτηση και η δημιουργία προσωπικών playlists. Πρόκειται απλά για το σπάσιμο του φράγματος των 30' δευτερολέπτων που επέτρεπε μέχρι πρότινος η εταιρία, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα να ακούσουν το εκάστοτε κομμάτι ολόκληρο.

Είτε γίνει τώρα, είτε σε κάποια ύστερη χρονική στιγμή, ο ανταγωνισμός θα την ωθήσει τελικά σε κάποια full-fledged έκδοση του Apple Music για τον περιηγητή, επιτρέποντας έτσι σε κλειδωμένα εργασιακά συστήματα, αλλά και στα άκρως επιτυχημένα στην αμερικάνικη αγορά Chromebooks να έχουν πρόσβαση στην υπηρεσία της.