Όλα τα Nokia smartphones θα λάβουν αναβάθμιση σε Android P

Η υπόσχεση της HMD Global
31 Μαΐου 2018 07:29
Όλα τα Nokia smartphones θα λάβουν αναβάθμιση σε  Android P

Σε ένα Android που μαστίζεται από τον κατακερματισμό των κατασκευαστών, οι αναβαθμίσεις είναι σχεδόν είδος πολυτελείας και πολλές φορές περιορίζονται στα ακριβότερα μοντέλα. Κάθε χρόνο, οι μήνες μετά την παρουσίαση της νέας έκδοσης Android γεμίζουν από ανακοινώσεις εταιριών πως θα αναβαθμιστούν τα τάδε μοντέλα με το νέο update, για να ακολουθήσουν ειδήσεις καθυστερήσεων και ακυρώσεων.

Η HMD Global φαίνεται πως θέλει να διαφοροποιηθεί από τους υπόλοιπους κατασκευαστές στον τομέα του λογισμικού. Ήδη τα Nokia smartphones τρέχουν Android One λογισμικό και έχουν πάρει γρήγορα τις όποιες αναβαθμίσεις ήταν διαθέσιμες. Θέλοντας να παραμείνει σε αυτό το μονοπάτι, η εταιρία υποσχέθηκε πως ΌΛΑ τα Nokia Android smartphones θα αναβαθμιστούν σε Android P, αφού αυτό κυκλοφορήσει. Αυτό περιλαμβάνει όλα τα Nokia από το Nokia 1 μέχρι το Nokia 8 Sirocco.

Πρόκειται για μια εντυπωσιακή κίνηση από την HMD Global, η οποία διαθέτει σαφώς λιγότερα τηλέφωνα στην αγορά από άλλες εταιρίες, κάτι που φαίνεται να της επιτρέπει να αναπτύσσει αναβαθμίσεις για όλα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα μπορέσει να συνεχίσει αυτήν την τακτική, όσο κυκλοφορούν περισσότερα μοντέλα της στην αγορά.