Το Steam Link μπλοκάρεται στο App Store της Apple

Ο Phil Schiller εξηγεί το αίτιο και το αιτιατό πίσω από την κίνηση της εταιρίας
28 Μαΐου 2018 05:15
Το Steam Link μπλοκάρεται στο App Store της Apple

Όπως σας είχαμε αναφέρει πριν από μερικές ημέρες, η beta έκδοση της Steam Link εφαρμογής της Valve ξεκίνησε να κάνει τη σταδιακή της εμφάνιση στα ηλεκτρονικά ράφια των καταστημάτων Play Store και App Store, των Google και Apple αντίστοιχα. Φαίνεται όμως πως υπήρξε κάποια επιπλοκή όσον αφορά τη δεύτερη, αφού παρά την αρχική έγκριση που απέσπασε από την εταιρία, βρέθηκε - αδικαιολόγητα για πολλούς - εκτός του store.

Φως στο μυστήριο έρχεται να ρίξει ο διευθύνων της Apple, Phill Schiller, εξηγώντας μέσω ενός - όχι και τόσο κατατοπιστικού - e-mail τους λόγους που ώθησαν την εταιρία στο να προβεί σε αυτήν της την κίνηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Steam Link φέρεται να μη συμμορφώνεται με κάποιες από τις οδηγίες που απαιτεί από τις εφαρμογές η εταιρία για να επιτρέψει τη διάθεσή τους μέσω του καταστήματός της. Το εν λόγω πρόβλημα ενάγεται υπό τις κατηγορίες "περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες, αγορές εντός εφαρμογών και κωδικούς περιεχομένου" δίχως να εξηγεί περισσότερα. Δεδομένου του ότι υπάρχει πλήθος streaming εφαρμογών διαθέσιμο στο iOS, πρόκειται κατά πάσα πιθανότητα όχι για την ίδια φύση της εφαρμογής, αλλά για την απτή της χρήση, αφού "απομακρύνει" τους χρήστες από το να προβούν σε αγορές μέσω του App Store και τους "οδηγεί" σε μια άλλη πλατφόρμα αγοράς ψηφιακού περιεχομένου: το Steam.

Ο VP της Apple αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιας υστερόχρονης κυκλοφορίας, αφού η Valve δεν έχει παρά να αποκρύψει ορισμένα τμήματα της εφαρμογής (όπως την αγορά παιχνιδιών) δίχως να επηρεάσει τη συνολική εμπειρία.