Προβλήματα με το τζάμι της κάμερας του iPhone X

Οι χρήστες αναφέρουν ότι ραγίζει χωρίς λόγο
27 Μαΐου 2018 05:00
Προβλήματα με το τζάμι της κάμερας του iPhone X

Πολλοί κάτοχοι του iPhone X κάνουν παράπονα το τελευταίο διάστημα σε forum της Apple και στο Reddit πως βρίσκουν ραγισμένο το τζάμι που καλύπτει την οπίσθια διπλή κάμερα του τηλεφώνου. Επίσης υποστηρίζουν πως όλα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός ότι χρησιμοποιούν προστατευτικές θήκες και δεν έχουν ρίξει ποτέ το τηλέφωνο τους.

Η πιο πιθανή εξήγηση που δόθηκε στους κατόχους που παραπονέθηκαν είναι πως τα τηλέφωνά τους λειτούργησαν έξω από το επιτρεπόμενο εύρος θερμοκρασιών, που στην προκειμένη περίπτωση είναι 0°C έως 35°C κατά την διάρκεια χρήσης και -20°C έως 45°C όταν η συσκευή είναι αδρανής. Ωστόσο πολλοί είπαν πως τα ραγίσματα συνέβησαν ενώ βρισκόντουσαν μέσα σε αυτές τις θερμοκρασίες, ενώ άλλοι είπαν πως ακόμη και σε πιο έντονες θερμοκρασίες τα τηλέφωνα τους παρέμειναν άθικτα.

Τα έξοδα της επισκευής κυμάνθηκαν από $99 στο AppleCare μέχρι $549 για όσους βρισκόντουσαν εκτός εγγύησης. Η ίδια η Apple δήλωσε πως ακόμη και το ζαφείρι που χρησιμοποιεί για να προστατέψει τις κάμερες των τηλεφώνων της μπορεί να ραγίσει όταν εφαρμοστεί αρκετή δύναμη επάνω του. Πράγμα το οποίο σημαίνει πως εάν τα παράπονα είναι όντως βάσιμα, τότε η Apple έχει ένα γρίφο να λύσει.