Amazon Echo κατέγραψε συζήτηση οικογένειας και την έστειλε σε επαφή

Πρέπει να προσέχουμε τι λέμε ακόμα και στο σπίτι μας;
25 Μαΐου 2018 07:11
Amazon Echo κατέγραψε συζήτηση οικογένειας και την έστειλε σε επαφή

Μια οικογένεια από το Portland του Oregon στις ΗΠΑ, βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να κοινοποιηθεί μία προσωπική τους συζήτηση μέσα στο σπίτι τους, σε κάποιον τρίτο χωρίς τη συγκατάθεσή τους. Η οικογένεια διαθέτει μία Echo συσκευή της Amazon η οποία κατέγραψε μία συζήτηση μεταξύ του αντρόγυνου και την έστειλε σε έναν υπάλληλο του συζύγου.

Σε μετέπειτα επικοινωνία τους με την Amazon, οι μηχανικοί της εταιρίας επιβεβαίωσαν το περιστατικό και ζήτησαν συγγνώμη. Η επίσημη δήλωση της Amazon για το περιστατικό αναφέρει:

Το Echo ενεργοποιήθηκε εξαιτίας μιας λέξης στη συζήτηση που ακούστηκε ως “Alexa”. Έπειτα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ακούστηκε κάτι σαν “στείλε μήνυμα” με την Alexa να ρωτά “Σε ποιον;” Τα συμφραζόμενα της συζήτησης ερμηνεύθηκαν ως ένα όνομα από τη λίστα επαφών του πελάτη. Η Alexa τότε ρώτησε δυνατά “[το όνομα της επαφής], σωστά;”. Και η Alexa άκουσε “σωστά”. Όσο απίθανη κι αν φαίνεται αυτή η σειρά περιπτώσεων, εξετάζουμε επιλογές  για να κάνουμε ακόμα και αυτό το σενάριο λιγότερο πιθανό.

Πόσο άνετα θα αισθανόσασταν στο σπίτι σας με ένα always-on smart ηχείο;