Η Apple ετοιμάζει αυτόνομα λεωφορεία για τους υπαλλήλους της  

Σε συνεργασία με την Volkswagen

Η Apple ετοιμάζει αυτόνομα λεωφορεία για τους υπαλλήλους της

Το φιλόδοξο πρόγραμμα αυτόνομων οχημάτων της Apple φαίνεται πως παίρνει μια αναπάντεχη τροπή μετά την αποτυχία της εταιρίας να κλείσει μια συμφωνία με τις γερμανικές κατασκευάστριες αυτοκινήτων BMW και Mercedes. Οι διαπραγματεύσεις καταρρεύσαν αφού και οι δύο εταιρίες αρνήθηκαν να έχει η Apple τον έλεγχο του σχεδιασμού και της συλλογής δεδομένων.

Οι τελευταίες αναφορές θέλουν το Cupertino να συνεργάζεται με τη Volkswagen για να μετατρέψει τα ήδη υπάρχοντα T6 Transporter vans σε αυτόνομα λεωφορεία που θα χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της εταιρίας. Το μέχρι πρότινος Project Titan που θα υλοποιούσε το αυτόνομο αυτοκίνητο της Apple πλέον ασχολείται αποκλειστικά με τα νέα αυτόνομα λεωφορεία, χωρίς να υπάρχουν ξεκάθαρα σχέδια για το μέλλον.

Σε καμία περίπτωση αυτό δεν σημαίνει ότι η Apple τέθηκε εκτός παιχνιδιού στο συγκεκριμένο τομέα μιας και ακόμη διαθέτει ένα στόλο από Lexus RX450h SUV. Σε παλαιότερες δηλώσεις του ο Tim Cook είχε πει ότι τα αυτόνομα συστήματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε πολλούς τομείς και για διάφορους λόγους, αφήνοντας πολλά περιθώρια για τις χρήσεις της ανερχόμενης τεχνολογίας.