Ρομπότ μαθαίνουν παρατηρώντας τους ανθρώπους

Νέα τεχνική εκμάθησης τεχνητής νοημοσύνης από την NVIDIA
22 Μαΐου 2018 07:45
Ρομπότ μαθαίνουν παρατηρώντας τους ανθρώπους

Ερευνητές της NVIDIA ανέπτυξαν ένα νέο σύστημα εκμάθησης μηχανής, το οποίο ουσιαστικά επιτρέπει σε ρομπότ να μάθουν να ολοκληρώνουν μία εργασία, απλά παρατηρώντας τους ανθρώπους να την εκτελούν.

Η ιδέα πίσω από αυτό το νέο σύστημα εκμάθησης τεχνητής νοημοσύνης δεν είναι η αντικατάσταση των ανθρώπων από τα ρομπότ στην εργασία, αλλά η καλύτερη επικοινωνία μεταξύ τους, κάτι που θα επιτρέψει την απρόσκοπτη συνεργασία ανθρώπου και μηχανής στο περιβάλλον εργασίας στο μέλλον.

Για να εκτελούν τα ρομπότ χρήσιμες εργασίες σε πραγματικές συνθήκες, πρέπει να είναι εύκολο να επικοινωνήσεις την εργασία στο ρομπότ. Αυτό περιλαμβάνει τόσο το επιθυμητό αποτέλεσμα όσο και συμβουλές στο πώς να πετύχεις το αποτέλεσμα πιο αποδοτικά. Δείχνοντας την εργασία, ο χρήστης μπορεί να την επικοινωνήσει στο ρομπότ και να προσφέρει συμβουλές για την καλύτερη ολοκλήρωσή της.

Τα ρομπότ δηλαδή θα μπορούν να παρατηρούν πώς εκτελεί μια εργασία ο άνθρωπος και έπειτα θα μπορούν να την αναπαράγουν χωρίς την επίβλεψή του. Θα μπορούν επίσης να αναγνωρίζουν και να διορθώνουν τα λάθη τους σε πραγματικό χρόνο.