Σε τρελά επίπεδα η κατανάλωση ρεύματος από το Bitcoin

Συνεχίζει ακάθεκτο το mining
20 Μαΐου 2018 04:15
Σε τρελά επίπεδα η κατανάλωση ρεύματος από το Bitcoin

Αυτήν τη στιγμή για την εξόρυξη κρυπτονομισμάτων απαιτείται πολύ εξειδικευμένος εξοπλισμός για να είναι επικερδές, σε βαθμό που οι περισσότεροι που αποφασίζουν να ασχοληθούν με κρυπτονομίσματα αναγκάζονται να τα αγοράσουν σε κάποιο ανταλλακτήριο. Γεγονός όμως που δεν έχει πτοήσει τους miners, μάλιστα το αντίθετο φαίνεται να συμβαίνει. Η κατανάλωση ρεύματος από τα rigs έχει ανέβει κατακόρυφα και αυτήν την στιγμή εκτιμάται πως είναι περίπου στα 2.55 gigawatt.

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα προσπάθησε να υπολογίσει την τωρινή κατανάλωση ρεύματος του δικτύου του Bitcoin αλλά και την κατανάλωση που θα φτάσει μέχρι το τέλος του έτους. Τα νούμερα είναι τρομακτικά εάν σκεφτεί κανείς τον ρόλο του Bitcoin στην οικονομία και στην κοινωνία, άσχετα με τις μελλοντικές χρήσεις που θα μπορούσε να έχει η τεχνολογία blockchain.

Η κατανάλωση φτάνει πολύ κοντά στα επίπεδα κατανάλωσης ρεύματος μικρών κρατών. Παραδείγματος χάριν η Ιρλανδία καταναλώνει 3.1 gigawatt μόλις 0.6 gigawatt περισσότερο από το δίκτυο του Bitcoin. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον αυτά τα νούμερα αναμένεται να αυξηθούν και να φτάσουν τα 7.67 gigawatt, κοντά στα επίπεδα κατανάλωσης της Αυστρίας που χρησιμοποιεί 8.2 gigawatt.

Τα τεράστια αυτά ποσά ενέργειας δυστυχώς επιβαρύνουν περιβαλλοντικά τον εύθραυστο πλανήτη μας. Πιστεύετε ότι θα έπρεπε να τεθεί όριο στην εξόρυξη κρυπτονομισμάτων για αυτόν το λόγο; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια.