Το iPhone Tesla των $4.500

Με ένα ηλιακό πάνελ στην πλάτη του
18 Μαΐου 2018 04:30
Το iPhone Tesla των $4.500

Η γνωστή ρωσική εταιρία πολυτελών smartphone, Caviar, ξεκίνησε να πουλάει μια έκδοση του iPhone X μαζί με την θήκη του στα $4500. Η Caviar ονόμασε την έκδοση Tesla λόγω του ηλιακού πάνελ που βρίσκεται στο πίσω μέρος. Δεν πρόκειται όμως για μια έκδοση του τηλεφώνου η οποία έχει αυτά τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενσωματωμένα καθώς η εταιρία δεν κατασκευάζει iPhone, αλλά για μια θήκη-μπαταρία που θα πωλείται με το τηλέφωνο ήδη τοποθετημένο μέσα.

Το ηλιακό πάνελ στο πίσω μέρος θα μπορεί να φορτίζει την μπαταρία της θήκης όταν είναι εκτεθειμένο στο φως του Ήλιου και η θήκη με την σειρά της θα φορτίζει την μπαταρία της συσκευής. Συνολικά θα κατασκευαστούν 999 μονάδες με την πρώτη να έχει την εγγραφή “Made on Earth by Humans”, σαν αναφορά στο Tesla Roadster που έστειλε στο διάστημα ο Elon Musk. H κάθε συσκευή θα έχει τον δικό της μοναδικό serial number επάνω.

Θα υπάρχουν δυο εκδόσεις, μία στα $4.555 με ένα iPhone των 64GB και μια στα $4.805 με 256GB αποθηκευτικού χώρου. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που η εταιρία λανσάρει κάποιο ιδιαίτερο προϊόν, στο παρελθόν κυκλοφόρησε ένα Nokia $2.500 για τη συνάντηση Putin και Trump, καθώς και ένα Apple watch με τα αρχικά του Putin χαραγμένα επάνω στο χρυσό περίβλημα της συσκευής.