Το Twitter λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα κατά των trolls

Το κυνηγητό προβλημάτων δεν έχει τέλος για την πλατφόρμα
17 Μαΐου 2018 05:00
Το Twitter λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα κατά των trolls

Τον τελευταίο τρίμηνο το Twitter κατάφερε όχι μόνο να σημειώσει μια αισθητή αύξηση της βάσης των χρηστών του (~6 εκατομμύρια νέους χρήστες), αλλά και να επιστρέψει σε μία υγιή, επικερδή οικονομική κατάσταση, αφού τα τελευταία τέσσερα χρόνια έκλεινε τον ισολογισμό του με απώλειες. Τόσο η πολιτική απορρήτου του (την οποία και αναθεώρησε), όσο και οι μηχανισμοί καταπολέμησης της ρητορικής μίσους αποτελούσαν μάστιγα στην πλατφόρμα μου, ενώ τα trolls συνέχισαν - όπως και σε κάθε άλλη πλατφόρμα - να εξαπλώνονται ανεξέλεγκτα. Με νέα λοιπόν στρατηγική, το Twitter περνά στην αντεπίθεση των τελευταίων.

Αυτό που για το οποίο μιλάμε σήμερα είναι troll-τύπου συμπεριφορές που διαστρεβλώνουν και καταστρέφουν διάφορες δημόσιες συζητήσεις στο Twitter, ιδιαίτερα σε κοινόχρηστους χώρους όπως οι συζητήσεις και η αναζήτηση. Μερικοί από αυτούς τους λογαριασμούς και τα tweets τους παραβιάζουν τις πολιτικές απορρήτου μας, έτσι σε αυτές τις περιπτώσεις, αναλαμβάνουμε (πλέον) δράση εναντίον τους.

Πρόκειται για την παραμετροποίηση των αλγορίθμων του Twitter, έτσι ώστε να συμπεριλαμβάνουν εντός των κριτηρίων τους ένα πολύ μεγαλύτερο εύρος δεδομένων. Εντός αυτού θα βρίσκονται πλέον στοιχεία όπως το πόσο συχνά συμμετέχουν οι εν λόγω λογαριασμοί σε συζητήσεις χρηστών που δεν ακολουθούν, καθώς και πόσοι από αυτούς τους έχουν μπλοκάρει. Σύμφωνα με τις μετρήσεις των δοκιμών που πραγματοποίησε η εταιρία, παρατηρήθηκε έως και 4% πτώση των αναφορών στην αναζήτηση, καθώς και έως 8% στο πεδίο των συνομιλιών. Περισσότερα αποτελέσματα θα έχουμε ύστερα της τελικής μορφής των αλγορίθμων και της καθολικής ενσωμάτωσής τους στο σύστημα.