Instax SQ6 | Απαθανατίστε στιγμιαίες, τετράγωνου format φωτογραφίες

Ο μικρός αδερφός της SQ10 της Fujifilm γίνεται περισσότερο αναλογικός
16 Μαΐου 2018 04:45
Instax SQ6 | Απαθανατίστε στιγμιαίες, τετράγωνου format φωτογραφίες

Η Fujifilm, στην προσπάθεια της να καλύψει τις ανάγκες ενός πολύ συγκεκριμένου κοινού, δημιούργησε - καταλάθος - ένα gimmick που γνώρισε ιδιαίτερης αποδοχής, κυρίως ελέω της δόσης νοσταλγίας που έφερε μαζί του. Λόγος φυσικά για την τετράφωνου format (βλ. 1:1 Film) κάμερα της, SQ10. Επρόκειτο για μια (μισή αναλογική, μισή ψηφιακή) instant φωτογραφική μηχανή, από εκείνες δηλαδή που εκτυπώνουν στιγμιαία τις λήψεις σας. Αν και ήταν ένα σχετικά ολοκληρωμένο προϊόν χωρίς πολλές ελλείψεις, η ίδια θέλησε φέτος να κάνει το επόμενο βήμα, παρουσιάζοντας σήμερα την Instax SQ6, το μικρό αδερφό του εν λόγω μοντέλου.

Πρόκειται για μια υλοποίηση που "αφορίζει" καθετί ψηφιακό, αποτελώντας έτσι την πρώτη πλήρως αναλογική κάμερα με τη δυνατότητα να τραβάει τετράγωνες φωτογραφίες (ένα crop-format παρόμοιο με εκείνο που μας έχει συνηθίσει το Instagram). Με εξαίρεση την προγραμματιζόμενη ηλεκτρονική απελευθέρωση του κλείστρου, όλος ο υπόλοιπος μηχανισμός θυμίζει κάτι από άλλη εποχή. Η κάμερα περιλαμβάνει ένα motor-based macro, δύο διαφορετικά modes εστίασης (landscape και διπλής έκθεσης) για να σας δώσει μια τρόπον τινά δημιουργική ελευθερία, ένα selfie καθρέπτη, καθώς και ένα χρονοδιακόπτη 10 δευτερολέπτων. Όπως και το προηγούμενο μοντέλο, έτσι και αυτό, δύναται να απαθανατίσει έως και 300 στιγμές (10 x 30 Shots/Film), με τις συμπεριλαμβανόμενες μπαταρίες λιθίου.

Το "ξεγύμνωμα" από τις ψηφιακές ανέσεις δεν έφερε πίσω μόνο την αίγλη του παρελθόντος, αλλά επέτρεψε και την πτώση τιμής, σχεδόν κατά το ήμισυ του μεγάλου αδερφού. Η SQ6 της Fujifilm αναμένεται να βρεθεί στα ράφια των ψηφιακών της καταστημάτων της εταιρίας - σε τρεις διαφορετικές χρωματικές αποχρώσεις - στις 25 του τρέχοντος μήνα, με την τιμή της να έχει οριστεί στα $130 δολάρια.

Tags: