Η Google Assistant δεν ξεχωρίζει πλέον από έναν άνθρωπο στη συνομιλία

Εντυπωσιακή επίδειξη από την Google
09 Μαΐου 2018 08:31
Η Google Assistant δεν ξεχωρίζει πλέον από έναν άνθρωπο στη συνομιλία

Η Google Assistant ήδη διεκδικούσε τον τίτλο της πιο ανεπτυγμένης ψηφιακής βοηθού και μετά τη χτεσινή επίδειξη της λειτουργίας της στο Google I/O σίγουρα κατέχει επάξια τον τίτλο. Με μόλις δύο χρόνια ύπαρξης, η ταχύτατη ανάπτυξή της είναι σχεδόν τρομακτική, με τους ανθρώπους στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής να μην καταλαβαίνουν πως μιλούν με ένα…”ρομπότ”.

Αρχικά να αναφέρουμε πως η Google ανακοίνωσε πως η Google Assistant θα είναι διαθέσιμη σε 30 γλώσσες και 80 χώρες μέχρι το τέλος αυτής της χρονιάς. Επιπλέον η ψηφιακή βοηθός θα εμπλουτιστεί με έξι διαφορετικές φωνές, μεταξύ των οποίων και του διάσημου τραγουδιστή John Legend.

Παρατηρούμε λοιπόν τεράστια βελτίωση στη φυσικότητα της συζήτησης με την Google Assistant. Για παράδειγμα, δε χρειάζεται πλέον να αναφέρετε τη φράση “Hey Google” κάθε φορά που θέλετε να ρωτήσετε κάτι. Μπορείτε να συνεχίσετε να ρωτάτε με φυσικό τρόπο και η Google Assistant θα καταλάβει πότε το περιεχόμενο της συζήτησης θα σταματήσει να είναι σχετικό. Θα μπορείτε επίσης να πραγματοποιείτε πολλαπλές ερωτήσεις σε μία πρόταση και η Google Assistant θα απαντάει ξεχωριστά σε όλες.

Η Google Assistant θα έρθει με ένα νέο mode που ονομάζεται “Pretty Please” και σκοπό έχει να μάθει καλύτερους τρόπους στα παιδιά. Η Google Assistant θα είναι πιο εξυπηρετική όταν ακούει λέξεις όπως “παρακαλώ”, ενώ θα απαντά κι αυτή αντίστοιχα με φράσεις του τύπου “σε ευχαριστώ που ρώτησες τόσο ευγενικά”.

Το highlight της βραδιάς όμως σίγουρα ήταν η επίδειξη της τηλεφωνικής επικοινωνίας της Google Assistant με μία ανυποψίαστη υπάλληλο κομμωτηρίου. Η Google Assistant κατάφερε να κλείσει ραντεβού για κούρεμα, διαπραγματευόμενη την ώρα του ραντεβού, δίνοντας τα απαραίτητα στοιχεία και κάνοντας ακόμα και αχρείαστους ανθρώπινους ήχους που κάνουμε στη μέση της σκέψης μας όπως “χμμμ”, δίνοντας όμως έτσι την εντύπωση μιας πιο ανθρώπινης επικοινωνίας. Το ίδιο έγινε και με ένα κινεζικό εστιατόριο, ενώ η Google ισχυρίζεται πως έχει πραγματοποιήσει το πείραμα εκατοντάδες φορές. Αναλυτικά στοιχεία και συνομιλίες της εντυπωσιακής αλληλεπίδρασης της Google Assistant μπορείτε να βρείτε εδώ.