Ιδού το ιπτάμενο ταξί της Uber

Με έναν ιδιόμορφο σχεδιασμό
09 Μαΐου 2018 04:45
Ιδού το ιπτάμενο ταξί της Uber

Η Uber αποκάλυψε το concept για το νέο ιπτάμενο ταξί της στο δεύτερο ετήσιο Elevate conference στο Λος Άντζελες, και από ότι είδατε και μόνοι σας έχει έναν ιδιόμορφο σχεδιασμό που θυμίζει κάτι μεταξύ drone και αεροπλάνου. Η εταιρία θέλει να χρησιμοποιήσει το όχημα για να ξεκινήσει μια υπηρεσία από ιπτάμενα ταξί το 2023. Τα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά και θα πετούν σε ύψος από 300 με 600 μέτρα.

Η εταιρία οραματίζεται χιλιάδες τέτοια οχήματα να μεταφέρουν επιβάτες μεταξύ των skyports, εξειδικευμένες πλατφόρμες στις ταράτσες των κτιρίων που θα επιτρέπουν μέχρι και 200 απογειώσεις και προσγειώσεις την ώρα. Αρχικά τα οχήματα θα πιλοτάρονται από ανθρώπους, με σκοπό βέβαια να αντικατασταθούν από αυτόνομα συστήματα πτήσης.

Βέβαια μέχρι στιγμής το όχημα που παρουσίασε η Uber δεν υπάρχει. Τα λεγόμενα eVTOL, ή αλλιώς τα ηλεκτρικά αυτόνομα αεροσκάφη με την ικανότητα να προσγειώνονται και να απογειώνονται κάθετα δεν υπάρχουν ακόμη, όπως και δεν υπάρχει και η υποδομή που θα τα υποστηρίξει. Πάντως η Uber δεν φαίνεται να το βάζει κάτω από τις τεχνικές δυσκολίες που υπάρχουν, για αυτό έχει υπογράψει συμβόλαιο με την NASA για ένα σύστημα ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας των οχημάτων της.