Ο διάδοχος του Vine μπαίνει στον πάγο

Άγνωστο το μέλλον της ανάπτυξης της πλατφόρμας
08 Μαΐου 2018 04:23
Ο διάδοχος του Vine μπαίνει στον πάγο

Τα Vines - όχι άδικα - αποτέλεσαν πριν μερικά χρόνια την τάση της εποχής, αφού μέχρι και σήμερα αναπαράγονται, ανακυκλώνονται και αναδημοσιεύονται μέσω της πλατφόρμας του YouTube με μεγάλη επιτυχία. Η original υπηρεσία παραταύτα, αποκτήθηκε από το Twitter το 2013, και λίγα χρόνια μετά βρέθηκε να κλείνει τις πόρτες της οριστικά. Ήταν η άνοδος του Instagram που έσπρωξε την εν λόγω εφαρμογή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Η δυσαρέσκεια αρκετών χρηστών ώθησε τον Dom Hofmann (ιδρυτή της εταιρίας) να εξετάσει το ενδεχόμενο μιας εξ' ολοκλήρου νέας προσπάθειας, κι έτσι στα τέλη του Νοεμβρίου του 2017 ανακοίνωσε μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Twitter πως εργάζεται πυρετωδώς στην ανάπτυξη του πνευματικού διαδόχου των Vines, το V2. Η προγραμματισμένη κυκλοφορία αυτού είχε οριστεί στο χρονικό πλαίσιο των καλοκαιριών μηνών του τρέχοντος έτους, κάτι τέτοιο δεν πρόκειται όμως να συμβεί.

Δυσάρεστα λοιπόν τα νέα για τους "οπαδούς" της πλατφόρμας, αφού όπως δήλωσε ο Hofmann, η ανάπτυξη του V2 μπαίνει - δίχως κάποια ημερομηνία επιστροφής - στον πάγο, ελέω των "οικονομικών και νομικών δυσχερειών" που αντιμετωπίζει. Η ανακοίνωση δεν εξηγεί και πολλά, αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και του να μην υπάρξει τελικά κάποιο comeback.

Tags: