Το Facebook σκέφτεται σοβαρά πλέον μία συνδρομητική μορφή του

Οι χρήστες θα πληρώνουν για περισσότερα δικαιώματα
05 Μαΐου 2018 06:16
Το Facebook σκέφτεται σοβαρά πλέον μία συνδρομητική μορφή του

Η φήμη πως το Facebook σκέφτεται να αναπτύξει μία συνδρομητική μορφή της υπηρεσίας του, ήρθε στην επιφάνεια από τις δηλώσεις του Zuckerberg ενώπιον της Γερουσίας των ΗΠΑ. Τώρα, μία νέα αναφορά από το Bloomberg ενισχύει την πεποίθηση πως το Facebook θα ακολουθήσει αυτό το μονοπάτι.

Συγκεκριμένα, η αναφορά αποκαλύπτει πως το Facebook έχει ήδη προχωρήσει σε έρευνα αγοράς για να διαπιστώσει αν μία συνδρομητική μορφή της υπηρεσίας χωρίς διαφημίσεις είναι κάτι το οποίο μπορεί να ενδιαφέρει τους χρήστες. Αναφέρεται επίσης ένα πρότερο ενδιαφέρον του Facebook για αυτή τη μορφή, ωστόσο πρόσφατα αυτό το ενδιαφέρον αναζωπυρώθηκε. Δε φαίνεται να υπάρχουν όμως ακόμα συγκεκριμένα σχέδια για την ανάπτυξη μιας συνδρομητικής μορφής και είναι περισσότερο μία εξερεύνηση της ιδέας για τώρα.

Μία συνδρομητική μορφή του Facebook θα μπορούσε να αντιμετωπίσει θέματα ιδιωτικότητας. Όπως έχει τώρα η κατάσταση, το Facebook βασίζεται σε διαφημίσεις για τα έσοδά του και αυτές οι διαφημίσεις είναι στοχευμένες σε χρήστες βάσει της δραστηριότητας και των πληροφοριών τους. Μία επί πληρωμή μορφή του Facebook θα επέτρεπε στους χρήστες να μη στοχεύονται για διαφήμιση ή τουλάχιστον να τους επιτρέπει να επιλέγουν να μη μοιράζονται τις πληροφορίες τους με τρίτες εταιρίες.