Feel The View | Η μαγεία ενός τοπίου μεταφρασμένη για όλους εκείνους με προβλήματα όρασης

...σε 255 διαισθαντικές αποχρώσεις του γκρι
04 Μαΐου 2018 05:00
Feel The View | Η μαγεία ενός τοπίου μεταφρασμένη για όλους εκείνους με προβλήματα όρασης

Η θέα από το παράθυρο του αυτοκινήτου αποτελεί συχνά ένα από τα κύρια "αξιοθέατα" κάθε διαδρομής. Αρκετοί είναι παραταύτα εκείνοι που την προσπερνούν παντελώς, θεωρώντας την (μετά από τόσα χρόνια ταξιδιών) κάτι το δεδομένο - το σύνηθες. Στην αντίπερα όχθη βέβαια, υπάρχει κόσμος με εξαιρετικά σημαντικά προβλήματα όρασης, άνθρωποι που δεν κατάφεραν ποτέ να απολαύσουν την αίγλη ενός όμορφου τοπίου. Στην προσφορά αυτής της "πολυτέλειας" για αρκετούς, αποφάσισε να εστιάσει με το νέο της project η Ford.

Λόγος για το πόνημα της συνεργίας μεταξύ της ομάδας της ίδιας που εδρεύει στην Ιταλία, της GTB Roma και μιας τοπικής επιχείρησης - γνωστής στο χώρο κατασκευής προϊόντων για ανθρώπους με προβλήματα όρασης - την Aedo. Οι τρεις τους παρουσίασαν από κοινού το πρωτότυπο ενός έξυπνου παραθύρου, γνωστού ως 'Feel The View' που θα επιτρέψει στο εν λόγω κοινό να "δει" τον εκάστοτε περιβάλλοντα χώρο του οχήματος που τα ενσωματώνει.

Το Feel The View απαθανατίζει φωτογραφίες τις οποίες μετατρέπει σε μονόχρωμες εικόνες υψηλής αντίθεσης. Ύστερα, εκείνες αναπαράγονται στο τζάμι (του παραθύρου) με χρήση ειδικών LEDs. Ακουμπώντας την εικόνα, διαφορετικές αποχρώσεις του γκρι δονούνται σε ένα εύρος 255 διαφορετικών εντάσεων, επιτρέποντας στους επιβάτες να "αγγίζουν" το τοπίο και να το φτιάξουν στο μυαλό τους λες και βρίσκεται μπροστά τους. - Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση

Πρόκειται φυσικά για κάτι που εγκλωβίζεται μεταξύ των ορίων της φύσης του (βλ. Concept), αφήνοντας έτσι ανοιχτό όχι μόνο το χρονικό πλαίσιο εντός του οποίου θα μπορούσαμε να δούμε κάποια εμπορική του υλοποίηση, αλλά και το ενδεχόμενο να μην δούμε μία ποτέ.

Tags: