Ιάπωνες μηχανικοί έφτιαξαν το πρώτο Transformer

Optimus Prime εσύ;;;
01 Μαΐου 2018 04:00
Ιάπωνες μηχανικοί έφτιαξαν το πρώτο Transformer

Το όνειρο πολλών ανθρώπων από την παιδική τους ηλικία μάλλον έγινε πραγματικότητα. Το J-deite RIDE είναι ένα πλήρως λειτουργικό αυτοκίνητο που μπορεί να μεταμορφώνεται σε ένα ανθρωπόμορφο ρομπότ τεσσάρων μέτρων. Αυτή τη στιγμή είναι ότι πιο κοντινό θα βρείτε σε ένα αληθινό Transformer και εννοείται πως είναι εμπνευσμένο από την σειρά κινουμένων σχεδίων.

 Η αλλαγή της μορφής του δεν είναι στιγμιαία, καθώς χρειάζεται ένα ολόκληρο λεπτό για να μεταμορφωθεί από αμάξι σε ρομπότ και το αντίστροφο. Για τη δημιουργία του χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια εργασίας από τρεις διαφορετικές εταιρίες ρομποτικής και μηχανικής. Το σχεδιασμό του επιμελήθηκε ο θρυλικός σχεδιαστής anime Kunio Okawara.

Οι επιδόσεις του ως τετράτροχο σίγουρα δε θα εντυπωσιάσουν κανένα, με μόλις 60 χλμ/ώρα τελική ταχύτητα και αυτά θεωρητικά. Επίσης όταν βρίσκεται στη ρομποτική του μορφή το όχημα πάλι χρησιμοποιεί τις ρόδες του για να μετακινείται κάνοντάς το μάλιστα με περίπου τη μισή ταχύτητα. Ο τρίτος τρόπος κίνησης αφορά πάλι την ρομποτική του μορφή και είναι το περπάτημα...το πολύ αργό περπάτημα. Η ταχύτητά του όταν περπατάει είναι κωμικά αργή, αλλά τουλάχιστον προσφέρει και αυτήν την επιλογή.

Οι κατασκευαστές του ρομπότ, Asratec, Sansei Technologies, και Brave Robotics, λένε πως μόλις το πρωτότυπό τους αναπτυχθεί πλήρως, τότε θα ξεκινήσει η διαδικασία εμπορευματοποίησης της τεχνολογίας για χρήση σε θεματικά πάρκα και λούνα παρκ.