Ποια είναι η καλύτερη virtual assistant;

Alexa vs Cortana vs Google Assistant vs Siri
30 Απριλίου 2018 04:45
Ποια είναι η καλύτερη virtual assistant;

Σε περίπτωση που σκεφτόσασταν να επενδύσετε σε μία εικονική βοηθό και δεν ξέρατε ποια να επιλέξετε είτε επειδή δεν έχετε ερευνήσει αρκετά το ζήτημα είτε επειδή δεν ξέρετε τι ακριβώς προσφέρει η κάθε μία, τώρα έχουμε στα χέρια μας όχι μία αλλά δύο έρευνες για να πάρετε μια μικρή γεύση από τις ικανότητες της κάθε μίας. Και οι δύο έρευνες καταλήγουν περίπου στα ίδια αποτελέσματα, που είναι η υπεροχή της Google έναντι των αντιπάλων της.

Η πρώτη έρευνα είναι συνέχεια της περσινής με τους ερευνητές να συγκρίνουν τις virtual assistant μεταξύ τους σε ένα ερωτηματολόγιο 5.000 ερωτήσεων, κρίνοντας την κάθε μία από τον αριθμό των ερωτήσεων που απάντησαν αλλά και από την ακρίβεια τους.

Η δεύτερη έρευνα αφορούσε μόνο την Google και οι ερευνητές υπέβαλαν την Google Assistant σε 10.000 ερωτήσεις κρίνοντας το ποσοστό που απάντησε αλλά και την κατηγορία.

Οι έρευνες είχαν κατά κύριο λόγο δυο ενδιαφέροντα ευρήματα. Πρώτον η Google Assistant είναι καλύτερη στα τηλέφωνα από ότι είναι σε συσκευές όπως το Google Home Max. Εύρημα που θα μπορούσε να αναιρέσει την ίδια την ύπαρξη αυτών των συσκευών. Δεύτερον η Alexa βελτιώθηκε φέτος πολύ περισσότερο σε σχέση με τους αντιπάλους της.