Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της BMW είναι γεγονός

Γνωρίστε το 2020 iX3 μέσα από ένα σύντομο tease
25 Απριλίου 2018 04:15
Το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό SUV της BMW είναι γεγονός

Η BMW έχει μπει για τα καλά στην παραγωγή των semi-electric οχημάτων, διαθέτοντας στην αγορά (από το 2013) το περίφημο i3. Φαίνεται λοιπόν πως πλέον είναι έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα, αφού δε δίστασε να ανακοινώσει τον περασμένο μήνα τα πλάνα της για τις 25 Απριλίου. Πρόκειται φυσικά για την παρουσίαση της στην έκθεση Auto China 2018 του Πεκίνου, όπου και σκοπεύει να παρουσιάσει το πρώτο της, καθόλα ηλεκτροκίνητο SUV τύπου αυτοκίνητο.

Θέλοντας να τραβήξει την προσοχή όλων όσων αναμένεται να παρευρεθούν στην εν λόγω εκδήλωση η εταιρία ανέβασε ένα μερικών δευτερολέπτων teaser στον επίσημο λογαριασμό της στο Twitter. Σε αυτό παρουσιάζεται με αινιγματικό τρόπο η αλλαγή των γνωστών γριλιών της μάσκας του i3, σε κάτι που πιθανότατα να είναι εκείνη του 2020 iΧ3, δεδομένων των αισθητά μικρότερων αναγκών του σε ψύξη.

Αν και πρόκειται για ένα concept-car, το όνομα του προδίδει την ενδεχόμενη έξοδο του από το δοκιμαστικό στάδιο και την είσοδό του στους δρόμους περί τα μέσα του 2020. Σύμφωνα με το γενικότερο χρονοδιάγραμμα της BMW, το iX3 θα αποτελέσει το πρώτο αυτοκίνητο, ενός "οπλοστασίου" full-electric οχημάτων που αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά έως και το 2025. Η ίδια μάλιστα βλέπει τόσο ζεστά το όλο θέμα που ερευνά επιχειρηματικά και της είσοδό της στη βιομηχανία της κατασκευής μπαταριών, ενώ παράλληλα εργάζεται πυρετωδώς με άλλα ονόματα της βιομηχανίας για τη δόμηση ενός πανευρωπαϊκού δικτύου σταθμών φόρτισης.