Ο Movie Editor του Google Photos ανανεώνεται

Κυκλοφορεί σε περιορισμένη διαθεσιμότητα
25 Απριλίου 2018 04:00
Ο Movie Editor του Google Photos ανανεώνεται

Η χρήση επαγγελματικών προγραμμάτων για το μοντάζ οπτικοακουστικού περιεχομένου είναι κάτι το σύνηθες στις μέρες μας, παραταύτα αρκετοί είναι εκείνοι που τα βρίσκουν σκούρα, αφού η χρηστικότητά τους ξεκινά με βασική προϋπόθεση την εμπειρία. Από το layout του εκάστοτε προγράμματος, μέχρι τους δυσνόητους όρους, η χρήση αυτών απαιτεί την εξοικείωση είτε με την πρότερη χρήση κάποιας εφάμιλλης εναλλακτικής, είτε μέσα από την παρακολούθηση αναρίθμητων πολύωρων βίντεο εκμμάθησης στο YouTube. Μεταξύ λοιπόν των content-creators και εκείνων που ουδεμία σχέση έχουν με το “αντικείμενο”, μεσολαβεί μια κατηγορία καναλωτών με την ανάγκη της δημιουργίας περισσότερο amateur υλικού. Την εν λόγω αγορά στοχοποίησε πριν από μερικούς μήνες η Microsoft παρουσιάζοντας το Remix, αυτήν τη φορά όμως ήρθε η σειρά της Google.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η εφαρμογή Google Photos της ίδιας φέρει εδώ και αρκετό καιρό κάποια δυνατότητα video-editing, παρουσίαζε όμως πλήθος προβλημάτων, τόσο σε λειτουργικό, όσο και σε χρηστικό επίπεδο. Την εξυγίανση αυτής έρχεται να αναλάβει η εξ’ ολοκλήρου ανανέωση της όπως αποκαλύπτει το Android Police. Ο νέος Movie Maker όπως βλέπετε και στη φωτογραφία ακολουθεί μια πιο άμεση σχεδιαστική γραμμή, κομμένη και ραμμένη για το μέγεθος και τις αναλογίες των κινητών συσκευών. Τα βίντεο δεν παρατάσσονται πλέον σε κάποιο carusel, αλλά το ένα κάτω από το άλλο, επιτρέποντας τοιουτοτρόπως στο χρήστη να τα διαχειριστεί με μεγαλύτερη ευκολία, αφού ανα πάσα στιγμή μπορεί να δει το κομμάτι αυτών που έχει περικόψει.

Άγνωστη παραμένει για την ώρα η ακριβής διαθεσιμότητα της ενημέρωσης, καθώς και το πλήθος των επιπρόσθετων αλλαγών που φέρει, αφού αφορά μια πολύ μικρή μερίδα χρηστών που έχουν στα χέρια τους την έκδοση v3.18 της εφαρμογής. Πως σας φαίνεται εσάς αυτή η αλλαγή και ποιο είναι το on-the-go πρόγραμμα που χρησιμοποιείτε για την επεξεργασία βίντεο στο κινητό σας τηλέφωνο;