Ο Bill Gates υπέρ της δορυφορικής "ομπρέλας" παρακολούθησης του πλανήτη

Ο Μεγάλος Αδερφός του διαστήματος
21 Απριλίου 2018 17:57
Ο Bill Gates υπέρ της δορυφορικής

Υπέρ της κάλυψης όλου του πλανήτη μας με δορυφόρους που θα παρακολουθούν κάθε σπιθαμή γης είναι ο δισεκατομμυριούχος Bill Gates. Ο ιδρυτής της Microsoft επένδυσε σε μια startup εταιρία ονόματι Earthnow, μαζί με άλλους τεχνολογικούς γίγαντες, όπως η ιαπωνική Softbank. Στο πλάνο της EarthNow είναι η εκτόξευση 500 δορυφόρων, οι οποίοι θα καλύψουν την ατμόσφαιρα της Γης για να επιβλέπουν μέσω ζωντανής βίντεο μετάδοσης με μόλις 1sec delay! Η εν λόγω εταιρία εδρεύει στην Washington και έχει τις πλάτες της Airbus, εταιρίας κολοσσού στον τομέα της αεροναυπηγικής. 

Το κόστος αυτής της παγκόσμιας δορυφορικής ομπρέλας παρακολούθησης αγγίζει το $1 δισεκατομμύριο σύμφωνα με τον CEO, Russel Hannigan. Ο στόχος της Earthnow είναι να βγάλει χρήματα πουλώντας τις...αθώες υπηρεσίες της σε κυβερνήσεις και ιδιώτες. Και λέμε αθώες γιατί επισήμως οι χρήσεις που δίνει ως παράδειγμα η εταιρία συμπεριλαμβάνουν:

...Να συλλαμβάνονται όσοι κάνουν παράνομη αλιεία, επίβλεψη τυφώνων και ανεμοστρόβιλων κατά την εξέλιξη τους, ανίχνευση πυρκαγιών τη στιγμή που ξεσπούν, παρακολούθηση ηφαιστείων την ώρα της έκρηξης τους, βοήθεια στα media στο να μεταφέρουν τα ρεπορτάζ τους ανά τον κόσμο, την παρακολούθηση μεγάλων φαλαινών όταν μεταναστεύουν, βοηθώντας της έξυπνες πόλεις να γίνουν πιο αποδοτικές, την παροχή on demand δεδομένων για την υγεία των καλλιεργειών σας και την παρατήρηση εμπόλεμων ζωνών στον κόσμο. 

Αν και τα μέχρι τώρα πλάνα της EarthNow θα είναι διαθέσιμα μόνο στους έχοντες τη δύναμη και την οικονομική δυνατότητα, κάνει λόγο πως θέλει να κυκλοφορήσει και εφαρμογές live video που θα είναι προσβάσιμες από φορητές συσκευές, στα πρότυπα του Google Earth.