Το Facebook σας υπενθυμίζει πως και άλλες εταιρίες εκμεταλλεύονται τα δεδομένα σας

Εξηγεί ακόμα πώς συγκεντρώνει δεδομένα και από μη-χρήστες
18 Απριλίου 2018 07:00
Το Facebook σας υπενθυμίζει πως και άλλες εταιρίες εκμεταλλεύονται τα δεδομένα σας

Με το Facebook να βρίσκεται καθημερινά στην επικαιρότητα, η εταιρία δε θέλει να αφήσει αναπάντητα ερωτήματα και προβαίνει και η ίδια σε ανακοινώσεις. Μία από αυτές είναι το post του Διευθυντή Προϊόντων του Facebook, David Baser στο οποίο απαντά σε μερικά ερωτήματα που τέθηκαν κατά την απολογία του Zuckerberg στο Κογκρέσο.

Καταρχάς απαντά στο ερώτημα “πώς το Facebook συλλέγει δεδομένα από μη-χρήστες της πλατφόρμας;”.

Όταν επισκέπτεστε ένα site ή μία εφαρμογή που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μας, λαμβάνουμε πληροφορίες ακόμα κι αν δεν είστε logged-in ή ακόμα κι αν δεν έχετε Facebook λογαριασμό. Αυτό γίνεται επειδή άλλες εφαρμογές και sites δε γνωρίζουν ποιος χρησιμοποιεί Facebook.

Έπειτα ο Baser πέρασε στην αντεπίθεση, τονίζοντας πως το Facebook δεν είναι το μόνο που συλλέγει τα δεδομένα σας.

Πολλές εταιρίες προσφέρουν αυτού του τύπου τις υπηρεσίες και όπως το Facebook έτσι και αυτοί παίρνουν πληροφορίες από τις εφαρμογές και τα sites που τις χρησιμοποιούν. Το Twitter, το Pinterest και το LinkedIn, όλα έχουν παρόμοια Like και Share για να βοηθούν τους ανθρώπους να μοιράζονται πράγματα στις πλατφόρμες  τους. Η Google έχει μία δημοφιλή υπηρεσία analytics. Και η Amazon, η Google και το Twitter, όλες προσφέρουν login χαρακτηριστικά.

Σημειώνει τέλος πως αρκετές από αυτές τις εταιρίες προσφέρουν και αυτές στοχευμένες υπηρεσίες διαφήμισης.

Αυτές οι εταιρίες – και πολλές ακόμα – επίσης προσφέρουν διαφημιστικές υπηρεσίες. Μάλιστα, τα περισσότερα websites και εφαρμογές στέλνουν τις ίδιες πληροφορίες σε πολλαπλές εταιρίες κάθε φορά που τις επισκέπτεστε.